Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ontdek de kracht van rust!

Met Mirjam van der Vegt

De meeste mensen willen minder opgejaagd leven, maar hoe haalbaar is dat? En hoe pas je rust nu heel praktisch toe in je leven, zonder dat het weer een extra taak op je to-do-list wordt? Vier manieren delen we graag met jou.

Deel:

De aanwijzingen die we je geven, komen uit het nieuwste boek van Mirjam van der Vegt, getiteld De kracht van rust.  In het boek deelt Mirjam veel mooie ervaringsverhalen van mensen, naast kennis over wat rust met je hersenen doet. Leuk nieuws: komend jaar hoopt Eva samen met jou aan de slag te gaan met dit boek d.m.v. een online beleving. Daar hoor je nog meer over. Wil je nu al meer rust, Mirjam geeft vast vier aanwijzingen:

1: Doe het samen

Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Besef goed dat wanneer je wilt leren rusten, je dat het beste samen kunt doen. Alleen samen leren we goed rusten. Je hebt aanmoedigingen van anderen nodig die tegen hetzelfde aanlopen. Geef elkaar toestemming om pas op de plaats te maken. Ik herinner me een zakenpartner die mij inhuurde voor een evenement. Ik had een pittige tijd achter de rug en aan het begin van de dag nam ze me even apart: ‘Jij hebt toestemming om tachtig procent van jezelf te geven… wees wat mild voor jezelf’, sprak ze me toe. Dat raakte me diep – ik voelde me daardoor zo op mijn gemak dat deze dag automatisch een topdag werd, ook qua prestatie. Want als je niet boven je toppen hoeft te presteren, kun je starten met liefhebben.

2: Gun jezelf een reis

Heb jij ook een takenlijst die eigenlijk gisteren al af had moeten zijn? En loop je daardoor steeds achter de zaken aan? Er staan nog wat mooie dingen die jij echt zou willen ondernemen, maar als je eenmaal met je benen omhoog zit, ben je zo moe dat daar ook niet veel van terecht komt.

Gun jezelf een reis en begin met kleine stapjes vanuit verlangen. Een open reflectievraag per dag kan je daarbij helpen. Het antwoord op zo’n vraag kan namelijk je hele perspectief veranderen. Toen ik gisteravond nadacht over mijn meest waardevolle moment van de dag en ik dat moest beschrijven, werd ik echt warm vanbinnen. Als ik dan op reis ben in mijn leven, wil ik meer oog hebben voor die kleine richtingaanwijzers die mijn pad omgooien. Dan ontdek je de mooiste vergezichten!

3: Gun je hersenen een reminder

Hoe vaak kijk jij per dag op je to-do-list of denk je aan wat er allemaal nog moet gebeuren vandaag? Juist – we besteden vaak veel hersencapaciteit om onszelf te herinneren aan wat er allemaal nog opgelost moet worden. Zou het niet fijn zijn als je je hersenen minstens zo vaak herinnert aan het feit dat je even een pauzemoment mag nemen? Daar gaan we komend jaar met Eva ook mee aan de slag.

4: Durf onaf te zijn

Durf onaf te zijn. Het feit dat alles steeds maar ‘af’ moet, maakt ons slavendrijvers voor onszelf. Maar wees relaxed: het is nooit af! Zie het leven als een spel dat maar voortduurt – van een spel wil je toch ook niet dat het ‘klaar’ is? Soms nemen we onszelf heel erg serieus als het gaat om onze to-do-list. Als je dan toch zo serieus bezig bent, neem rusten dan ook wat serieuzer. Glimlach naar je to-do-list. Die is er straks ook nog wel.

Training 'Leren rusten'
Training 'Leren rusten'

Goed leren rusten – je zou willen dat het een keuzevak op school was geweest! Daarom is er nu Eva’s online training 'Leren rusten' die je vanuit je luie stoel kunt volgen. De basis voor deze training is het boek 'De kracht van rust', van stiltetrainer en auteur Mirjam van der Vegt. In het anderhalf uur durende online seminar, dat je op je eigen tijd kunt kijken, bespreekt Mirjam van der Vegt o.a. waarom rust nemen zo belangrijk is en hoe je meer rust in je dagelijkse leven kunt inbouwen. Klik voor meer informatie.

--:--