Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ontdek nu: de tussenstand van de ‘Zorgmedewerker van het jaar’-verkiezing

Wie mag zich binnenkort ‘Zorgmedewerker van het jaar 2022’ noemen? De afgelopen weken stemden al ruim 3.000 mensen op hun favoriete ‘zorgtopper’. In dit artikel ontdek je welke zorgmedewerkers momenteel in de top-3 staan. De stembussen zijn sinds vrijdag 6 januari (17.00 uur) gesloten.

Deel:

De huidige top-3 is (op alfabetische volgorde):

  • Floor Zijlstra-Koetsier
  • Joska Borkent
  • Marry Versluis

Floor (33) is kinderverpleegkundige bij Allerzorg. Ze verpleegt kinderen in hun thuisomgeving en op school. De afgelopen jaren kreeg Floor twee keer te maken met groot verdriet: zoontje Tobias overleed na 25 weken zwangerschap en haar man Jogchum overleed eind 2021 aan de gevolgen van het CMV-virus. Ondanks dit gemis heeft ze hart voor haar cliënten en oog voor haar collega’s.

Joska (38) werkt als verpleegkundige op de spoedeisende hulp in het Amsterdam UMC. Hier krijgt ze te maken met een groot aantal ziektebeelden: van zieke kinderen tot mensen met psychiatrische problemen en heftige (levensbedreigende) klachten.” Het maakt dat je heel alert en vindingrijk moet zijn.”

Marry (61) werkt als oncologieverpleegkundige in het St. Antoniusziekenhuis. Eind 2020 kreeg ze zelf de diagnose slokdarmkanker. Toch blijft ze op de dagen dat ze zich goed voelt werken. Haar ziekte helpt Marry om het verschil te maken voor de patiënten die ze helpt. “Ik zie nu veel van de andere kant”.

Stemmen

Stemmen op Floor, Joska, Marry of een van de andere tien genomineerden is sinds vrijdag 6 januari 17.00 uur niet meer mogelijk. In de week van 9 januari wordt de uitslag bekendgemaakt.

Over de ‘Zorgmedewerker van het jaar’-verkiezing

De verkiezing van 'Zorgmedewerker van het jaar' is tot stand gekomen vanuit een samenwerking tussen Eva en het Leger des Heils. Met deze verkiezing willen beide partijen extra aandacht vragen voor werken in de zorg. Het Leger des Heils is actief op verschillende gebieden in de zorg.

--:--