Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Ontdekdezorg Week' van ‘Open Huis’ over impact van corona

Open Huis in de Zorg, maandag t/m zaterdag, 14.00 uur, NPO Radio 5

Deel:

Het EO-radioprogramma Open Huis staat deze week geheel in het teken van de zorg. Tijdens de ‘Ontdekdezorg Week’ praat Tom Herlaar met verschillende mensen die allemaal iets met ‘zorg’ te maken hebben. We hebben een bijzonder jaar achter de rug waarin zorg een prominente rol heeft gespeeld.

Corona staat deze hele week centraal in Open Huis in de Zorg. De studio van NPO Radio 5 is de uitvalbasis en Tom spreekt iedere dag iemand die op zijn of haar manier met corona te maken heeft. Welke impact heeft het virus op hen? En welke lessen kunnen daaruit getrokken worden? Over het ‘waarom’ van de themaweek zegt presentator Tom Herlaar: “‘Mensen in de zorg zijn harder nodig dan ooit! Helemaal in deze coronatijd."

Zorgmedewerkers aan het woord

"Met de ‘Ontdekdezorg Week’ willen we mensen warm maken voor een baan in de zorg," legt Tom uit. "Dit doen we door in Open Huis verschillende mensen aan het woord te laten die allemaal iets te maken hebben gehad met corona. Daarmee laten we horen hoe belangrijk zorgmedewerkers zijn en hopen we dat mensen zich aanmelden voor een baan in de zorg.”

Mensen in de zorg zijn harder nodig dan ooit

De EO trapt op maandag af met een interview met Anne, die door corona wekenlang in coma heeft gelegen. Wat heeft de zorg voor hen betekend? Op dinsdag heeft Tom het over de materiële gevolgen van corona op het dagelijks leven. Woensdag spreekt hij een zorgmedewerker die werkt met dementerende ouderen. En donderdag komt het belang van goede GZ-psychologie aan bod, want corona veroorzaakt ook mentale schade. De week wordt afgesloten met een terugblik van een intensivist op het afgelopen jaar.

Open Huis in de Zorg

Maandag 22 t/m zaterdag 27 maart, 14.00 uur, NPO Radio 5.

--:--