Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ontmoet Melissa en Mark uit 'Hoe gaat dat bij jullie thuis?'

In aflevering 6 zie je deze gezinnen

In de zesde aflevering van ‘Hoe gaat dat bij jullie thuis?’ kijken we mee met Mark Schadenberg en Melissa Konijn. Ze komen allebei een dag bij elkaar over de vloer om met elkaar mee te kijken. Wie zijn zij en wat kunnen ze van elkaar leren?

Deel:

Melissa is alleenstaande moeder van haar dochter Livey (1,5). Ze heeft zelf geen vader gehad en vindt het soms lastig dat ze niet precies weet wat een vaderrol inhoudt. Livey ziet haar vader ongeveer een keer per week.

Mark en Joyce zijn ouders van Savi, die bijna 1 jaar oud is. Joyce is bewust thuisblijfmoeder en Mark werkt als slaapcoach voor volwassenen. Ook is hij reïncarnatietherapeut. Mark hecht veel waarde aan verbinding met zijn kind. Daarom heeft hij zijn zoon met zijn blote handen 'gehaald' om vanaf moment één een band te hebben.

Koken en tafelen 

Melissa begint altijd rond 17.30 uur met het koken van het avondeten. Daarvoor gebruikt ze vaak maaltijdboxen met handige recepten die maximaal 30 minuten duren. Zo kunnen Livey en zij om 18.00 uur samen aanschuiven aan tafel. Melissa voelt zich af en toe een beetje onzeker in haar opvoedstijl. Ze heeft vooral moeite met het aangeven van haar grenzen. Wanneer mag Livey bijvoorbeeld wel of niet van tafel?

Joyce en Mark volgen 'de Kleintjesmethode'. Het eten van Savi wordt niet geprakt; hij krijgt het in stukken en eet zonder bestek. Daarnaast zijn Mark en Joyce veganisten, maar dit leggen ze Savi niet op. Ze gaan hem wel vlees aanbieden, zodat hij zelf kan kiezen of hij dat wil eten of niet.

Mindful parenting

Mark en Joyce noemen zichzelf mindful parents. Zo kiezen ze heel bewust welke woorden ze spreken. Zo vertelt Mark: "Wij zeggen bijvoorbeeld niet dat Savi bolle wangetjes heeft, want dat kan hem al schaden." 

Wel of geen kinderdagverblijf?

Melissa brengt Livey drie dagen per week naar de kinderopvang op dagen dat Melissa voor de bank werkt. Daarnaast gaat Livey een keer per maand logeren bij een buurtgezin. Ook passen haar zus en moeder regelmatig op. Savi gaat niet naar een opvang of oppas, want zijn ouders willen niet dat een ander hun kind opvoedt. Wel ging Savi elke zaterdagochtend naar een babyclub. Momenteel spreken ze twee keer in de week af met de vriendinnen die Joyce hieraan heeft over gehouden. Die vriendinnen hebben ook kleintjes en op deze manier kan Savi met andere kindjes spelen. 

Social media zichtbaarheid

Melissa is heel voorzichtig met wat ze van Livey op sociale media plaatst. Zo vermijdt ze het om het gezicht van haar dochter zichtbaar online te zetten. Mark en Joyce zijn daarentegen behoorlijk zichtbaar op sociale media. Op Joyce's Instagram heeft zij maar lieft 34.000 volgers en Marks profiel telt 23.000 volgers. Zij hebben ook samen een familieprofiel met 197 volgers, op dit profiel staat Savi zichtbaar centraal. Ze vinden het belangrijk om 'in het moment te zijn' en volop te genieten van het gezin. 

Gezondheid 

Melissa is erg angstig voor kinderziektes en belt vrij snel de huisarts voor Livey. Mark en Joyce geloven daarentegen dat medische klachten komen door energieën. Ze gebruiken homeopatische middelen, tenzij er iets acuuts aan de hand is. Uiteraard gaan ze dan wel naar het ziekenhuis. Savi gaat niet naar het consultatiebureau.

Bij elkaar over de vloer

In ‘Hoe gaat dat bij jullie thuis’ kijken Mark en Melissa allebei een dag mee in het huis en leven van de ander. Hoe ziet het dagritme van deze gezinnen eruit? Hoe gaan de ouders om met oppas? En hoe gaan de ouders om met het de bescherming van hun kinderen?

Kijk aflevering 6 van ‘Hoe gaat dat bij jullie thuis?’ nu op NPO Start.

--:--