Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Noodhulp voor Oekraïne

Geef direct voor opvang, voedsel en traumazorg.

In Oekraïne woedt een verschrikkelijke oorlog. Rusland heeft vanuit het noorden, oosten en zuiden aanvallen gedaan op het hele land. Er is een grote stroom van vluchtelingen op gang gekomen. Honderdduizenden Oekraïners zoeken een veilige plek in het westen van het land of in een buurland, onder andere Moldavië.

Deel:

Wat is er in Oekraïne aan de hand?

  • De Russische aanvallen in Oekraïne geven slachtoffers onder militairen én burgers. 
  • Vanwege de inval zijn er een enorme vluchtelingenstromen en is in verschillende buurlanden de noodtoestand uitgeroepen.  

Irina Linnik, directeur van Metterdaads partnerorganisatie van Kom over en help vertelt: ‘We zien veel paniek, angst en bezorgdheid. Mensen vluchten massaal naar plaatsen waarvan ze denken dat het er veilig is, maar het is overal levensgevaarlijk.’ 

Wat gaat het Christelijk Noodhulpcluster doen met jouw hulp?

✓ Opvangen van duizenden vluchtelingen
✓ Uitdelen van dekens en bedden 
✓ Uitdelen van voedsel en drinken
✓ Traumazorg voor mensen uit het oorlogsgebied 

Dit doen we in Oekraïne en in de omliggende landen waar de vluchtelingen stranden.

Help mee!

EO Metterdaad, Dorcas, Kom over en help, Red een Kind, Tearfund, Woord en Daad en ZOA vormen in deze campagne samen het Christelijk Noodhulpcluster. Bij grote rampen en crises komt het Christelijk Noodhulpcluster snel in actie met een noodhulpcampagne. Ter plaatse werken de organisaties samen, zodat zij snel en effectief noodhulp kunnen verlenen.  Doe ook mee!

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--