Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘Op de spoed’: Gor Khatchikyan helpt mee op de spoedeisende hulp

Op de spoed’: vanaf maandag 3 juni te zien om 19.00 uur op NPO 1

In het EO-programma ‘Op de spoed’ helpt spoedeisendehulparts Gor Khatchikyan mee op de spoedeisende hulp (SEH) in Rijnstate. De patiënten worden in het Arnhemse ziekenhuis gevolgd vanaf het moment dat ze de SEH binnenkomen totdat ze de afdeling weer verlaten.

Deel:

Gebroken benen, acute ademnood, moeilijke gesprekken met patiënt en familie, maar ook gezelligheid komt voorbij in ‘Op de spoed’. Gor Khatchikyan is arts is, maar presenteert ook programma’s voor de EO. Hij vertelt over zijn ervaringen tijdens de opnames van ‘Op de spoed’: “Het was zeer intens en ontzettend bijzonder om deze helden van de spoed in beeld te brengen. De hoogtepunten zijn om te juichen, maar er zijn ook diepe dalen waar tranen worden gelaten. Op de spoed laat het leven zien in al zijn kleur, in een omgeving waarin soms iedere seconde telt. Ik vond het een eer om dit programma te maken.”

Zorgzaam en bekwaam

Door zelf mee te werken op de vloer, geeft Gor een unieke inkijk in het team van de spoed en hun patiënten. Vroeg of laat komen veel Nederlanders zelf in aanraking met de spoedeisende hulp. Wat tref je dan aan? Wat is de gang van zaken op zo’n afdeling? De serie laat zien hoe gepassioneerd het SEH-team samenwerkt om de patiënt de beste zorg te bieden. En dat raakt soms ook het team zelf. De kijker leert de zorgzame en bekwame personen achter de witte jassen kennen.

Échte gesprekken

In de serie worden zeven Rijnstate-medewerkers, van SEH-arts tot verpleegkundige, gevolgd: Selina, Simone, Maik, Nina, Joris, Douwe en Danny. De passie om mensen te helpen komt sterk terug in de serie. Zo vertelt Simone: “Om midden in de hectiek van de dag de verhalen van patiënten en hun naasten te horen, is heel waardevol. Je leert daardoor de persoon achter de patiënt kennen. Om iemand te mogen steunen op een kwetsbaar moment, soms zelfs de moeilijkste dag in iemands leven, is voor mij het meest bijzondere van het vak." 

'Op de spoed'

‘Op de spoed’ is maandag 3 juni en woensdag 5 t/m zaterdag 8 juni dagelijks te zien om 19.00 uur bij de EO op NPO 1. Of kijk later terug via NPO Start.

--:--