Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Opmerkelijk visioen over eindtijd

Visioen van 40 jaar geleden blijkt opmerkelijk actueel

Op sociale media circuleert een visioen uit 1968 van een Noorse vrouw. Het verhaalt over mensen uit arme landen die naar Europa zullen stromen. "Er zullen er zoveel komen, dat de mensen hier het vervelend beginnen te vinden en ze zullen hen hard behandelen."

Deel:

Ook sprak de vrouw, die inmiddels is overleden, over lauwheid onder christenen, grootschalig moreel verval, vrede tussen de grootmachten Rusland en Amerika en een Derde Wereldoorlog. "De Derde Wereldoorlog begint op een manier die niemand verwacht en uit een onverwachte hoek." Evangelist Arjan Baan publiceerde een Nederlandse vertaling van het volledige visioen op Facebook.

Waarom heb je dit visioen op je Facebook-pagina gezet?
Arjan Baan: "Omdat ik het opmerkelijk vind. En omdat ik hoop dat mensen hierdoor inzien dat we in een tijd leven waarin het christendom een kruisloos Evangelie wordt, een soort gelukschristendom."

Er zijn wel meer mensen die zeggen dat ze een visioen hebben gekregen. Hoe echt is dit verhaal?
"Wat ik heel belangrijk vind, is dat je weet uit welk milieu zo iemand komt. Ik heb op internet het een en ander over deze vrouw en haar visioen opgezocht en zij blijkt een godvrezende vrouw te zijn geweest, die dicht bij God leefde. Dat gaf mij vrijmoedigheid om dit te delen. Daar komt bij dat van de vier voorspellingen die zij beschrijft, er al drie zijn uitgekomen. In die zin is haar verhaal niet uit de lucht gegrepen."

Is het feit dat een visioen uitkomt, voldoende om te concluderen dat het van God komt?
"In de Bijbel zie je dat profetieën ook uitkomen. Dat moet ook wel, anders zijn het geen profetieën. De beschrijving die deze vrouw geeft van de kerk en van het gelukschristendom, zijn mij uit het hart gegrepen. Ik vind dat er voldoende elementen in zitten die het geloofwaardig maken."

Hebben we niet genoeg aan de Bijbelse profetieën?
"Wij moeten primair luisteren naar wat de Bijbel zegt, dat is absoluut waar. En ja, we hebben genoeg aan het Bijbels getuigenis, en hebben geen extra openbaringen nodig. Aan de andere kant: we mogen getuigenissen, waarschuwingen en aansporingen van Zijn kinderen wel in ons hart meedragen."

Veel mensen worden bang van dit soort visioenen.
"Bang zijn is niet nodig. Wel is het goed dat we de tijdgeest duiden en worden wakker geschud. We leven in een tijd van ‘vrede, vrede, geen gevaar’, terwijl we wel in het laatste der dagen leven. Dus ik zou zeggen: hang niet teveel op aan zo’n profetie, maar bewaar het in je hart. De tijd zal leren wat de waarde is van dit visioen."

Het volledige visioen met Bijbelse toetsing is te vinden in deze recente column van Dirk van Genderen.

Bron: EO Visie
Foto: Vluchtelingen steken de grens van Griekenland over

--:--