Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ortál Vriend als rechercheur Noucha in 'Flikken Rotterdam'

Iedere vrijdag, 20.35 uur, NPO 1

Deel:

Vanavond weer een nieuwe aflevering van Flikken Rotterdam (AVROTROS). Een nieuw gezicht in de populaire politieserie is de jonge, stoere Noucha van Vliet, een rol van Ortál Vriend. Ze heeft meteen een stevige inbreng in het onderzoek naar een aantal zware misdrijven.

Hoe is het om te starten in deze serie?
"
Als nieuweling kwam ik in een warm bad terecht, in een omgeving waarin ik me enorm op mijn gemak voel en veel kan leren. Met ervaren acteurs en de crew die ook Flikken Maastricht maakt. Mijn personage is een vast lid van het rechercheteam, superleuk om deze toch wel grote rol te mogen spelen!"

Met wie zou je een dagje willen ruilen?
"Ik zou graag een keertje met een zangeres willen ruilen. Jessie J bijvoorbeeld. Een Britse zangeres met een prachtig stemgeluid. Dan zou ik de hele dag door zingen. Op de fiets, onder de douche, bij mensen in hun oor. Heerlijk lijkt me dat."

Waar ben je trots op?
“Op mijn gemengde afkomst. Het verbreedt mijn horizon en verrijkt mijn leven om de mentaliteit, gewoontes en keuken van de Israëlische en de Nederlandse cultuur te kennen. Zo heeft mijn moeder me gastvrijheid geleerd. Er was aan de eettafel van mijn moeder altijd nog wel een plek vrij voor een vriendinnetje. Maar als ik onverwacht ergens meeat, zorgde dat soms wel voor onrust: ‘Dan hebben we een gehaktbal te weinig.’”

Wie is actrice Ortál Vriend uit 'Flikken Rotterdam'?

• 26 jaar.
• In 2016 afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht.
• Speelde o.a. in de voorstellingen Zigzagkind, De Meisjes van de Kapsalon en de tv-series 4JIM (KRO-NCRV) en Celblok H (SBS 6).
• Sinds dit seizoen in het vaste team van Flikken Rotterdam (AVROTROS).

Wat is je meest onhebbelijke gewoonte?
“Mijn koppigheid. Als ik eenmaal een plan in mijn hoofd heb, kan ik niet zo makkelijk accepteren dat het uiteindelijk toch anders gaat. Als bijvoorbeeld op vakantie het oorspronkelijke plan ineens wordt gewijzigd, moet ik altijd even stilletjes omschakelen in mijn hoofd.”

Met welke eigenschap heeft God je royaal bedeeld?
“Ik heb een goede mensenkennis, waardoor ik mensen vanaf het begin goed kan inschatten. Een sterke intuïtie, die vaak blijkt te kloppen. Of iemand te vertrouwen is, bijvoorbeeld. Ik denk dat ik dat van mijn vader heb, die heeft dat ook.”

(Tekst loopt door onder de foto.)

Flikken_Rotterdam_cast
Credits: AVROTROS/Dinand van der Wal.

Denk je weleens aan de dood?
“Ja, maar liever niet te lang, anders word ik depressief. Via mijn moeder ben ik Joods, maar niet praktiserend. Ik ben wel opgegroeid met de Joodse tradities en feestdagen, maar geloof niet in een hiernamaals. Voor onze geboorte en na onze dood is er een groot niets. Tussen die momenten in moeten we ten volle van het leven genieten.”

Wat is de leukste smoes die je hebt gebruikt?
“Op weg naar mijn middelbare school in Enkhuizen fietste ik langs het water. Toen ik voor de zoveelste keer te laat kwam, vertelde ik zo overtuigend dat ik een schaap uit de sloot moest redden, dat mijn leraar het geloofde. Ik probeerde alvast even mijn acteertalent op hem uit, haha.”

Flikken Rotterdam

Iedere vrijdag, 20.35 uur, NPO 1 

Beeld: AVROTROS/Dinand van der Wal

Geschreven door

Bart van Delen

--:--