Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Oud-politicus Meindert Leerling overleden

'Meindert is thuisgekomen bij zijn Vader'

Oud-politicus Meindert Leerling is op 85-jarige leeftijd overleden. Leerling zat van 1981 tot 1994 in de Tweede Kamer voor de Reformatorische Politieke Federatie (RPF), een van de voorlopers van de ChristenUnie. Hij was tevens fractievoorzitter van zijn partij.

Deel:

Onder leiding van Leerling kwam de RPF in 1981 in de Tweede Kamer, waar hij tot 1994 zat. "Daar heeft hij jarenlang als eenmansfractie trouw en met enorm veel inzet zijn werk gedaan", zegt ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers. Hij roemt de 'grootsheid' en 'warme betrokkenheid bij Israël' van Leerling. "We weten dat Meindert nu thuis is gekomen bij Zijn Vader en hij het lichamelijk lijden te boven is. Daaruit putten we hoop. Tegelijkertijd is zijn overlijden voor zijn naasten een groot verlies. Ik wens de familie en alle naasten van Meindert Gods kracht en troost toe."

Oud-vicepremier Andre Rouvoet, nu GGD-voorziter, was ooit fractiemedewerker van de RPF. Hij zei op NPO Radio1 dat hij zelden een politicus heeft gemaakt die zo hard werkte als Leerling en dat hij daar groot respect voor heeft.

Voordat hij toetrad tot de Tweede Kamer was Leerling onder meer actief als regisseur en programmamaker bij de Evangelische Omroep. Na zijn politieke carrière leidde hij onder meer reizen naar Israël.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--