Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Perfect Link: de muzikale power van Job, Joy en Zorah

De auditie van Perfect Link zie je in aflevering 1 van ‘Zing!’

Dat je geen grote zanggroep nodig hebt om het publiek omver te blazen, bewijzen Joy, Zorah en Job. Dit Brabantse drietal kent elkaar uit de muziekwereld en zingt nu ruim vier jaar samen onder de naam ‘Perfect Link’. Ze dromen van een carrière in de muziek en werken hard om die droom waar te maken.

Deel:

“Een paar jaar geleden hebben we alle drie afzonderlijk meegedaan aan The Voice”, vertelt Job. Ik kende Joy al via Instagram en zij kende Zorah van de theateropleiding. Tijdens een draaidag kwamen we elkaar tegen. Kort daarna hebben we een keer afgesproken en daar zijn we niet meer mee opgehouden.”

De Zwakste Schakel

Toen Joy op een dag de naam ‘Perfect Link’ bedacht, waren ze het unaniem eens: dát wordt onze naam! De naam is een knipoog naar een tv-programma dat het drietal graag keek: De Zwakste Schakel. “En eigenlijk zijn wij met z’n drieën de perfecte schakel omdat onze stemmen elkaar zo goed aanvullen. We hebben alle drie verschillende kwaliteiten in onze stem en samen maakt het een mooi geheel. Dat is onze grote kracht. Dus toen Joy dit voorstelde, hebben we de naam meteen gehouden!”

“Met niemand anders”

Het drietal repeteert elke maandag bij Joy thuis, in Breda. Ze kijken er elke week naar uit: “Naast dat we collega’s zijn, zijn we ook hele goede vrienden. We delen alles met elkaar; ook als het even minder gaat. En we weten van doorpakken; van werken. Onze ogen kijken alle drie dezelfde kant op. We zouden dit met niemand anders willen doen dan met elkaar.”

Emotie en power

Wat je kunt verwachten van Perfect Link? “Emotie en power. We vinden het een leuke uitdaging om nummers naar onze eigen hand te zetten. Daarbij luisteren we altijd goed naar een nummer. Waar gaat het over? Past dat bij wat we willen uitdragen? Je moet een nummer dat je zingt echt kunnen beleven; de tekst kunnen ervaren. Anders voelt het als acteren…”

Van droom naar werkelijkheid

Job, Joy en Zorah willen via hun muziek en optredens uitdragen dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. “Ondanks godsdienst, geloof, op welk geslacht je valt, of hoe je eruitziet. Iedereen moet zichzelf kunnen en durven zijn! En durf te dromen! Dromen zijn er om werkelijkheid te worden. Als je hard werkt, gaat het 100% lukken!”

Zelf droomt Perfect Link van (meer) eigen shows. Het drietal treedt al op tijdens feestjes, braderieën en bedrijfsevenementen.“Ook hebben we al een aantal theatershows gedaan. Dat hopen we door te kunnen trekken. Het liefst willen we onze eigen shows gaan doen en daarin mensen meenemen in ons verhaal.”

Muzikaal geweld

Op de vraag of ze al een tipje van de sluier kunnen oplichten van hun auditienummer antwoordt Job: “We doen een powersong. Een nummer dat je niet zo snel van ons zal verwachten, maar dat maakt het juist heel gaaf. Ons auditienummer is een song met veel draagkracht, emotie en tekstbeleving. Muzikaal geweld!”

Ben je benieuwd naar de auditie van Perfect Link? Kijk de eerste aflevering van ‘Zing!’ nu op NPO Start.

Blijf op de hoogte van 'Zing!'

Ontdek de uitgebreide programmapagina

Blijf op de hoogte van 'Zing!'

Leer de zanggroepen kennen, ontdek de leukste fragmenten en stem tijdens de uitzending op jouw favoriete optreden.

Geschreven door

Linda Mast - van de Pol

--:--