Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Petrus' voetsporen in 'Jezus van Nazareth verovert de wereld'

Wie was deze 'visser van mensen'?

Deel:

Kefah Allush onderzoekt in de EO-serie Jezus van Nazareth verovert de wereld de vroege jaren van het christendom. Wat gebeurde er na Jezus' hemelvaart? In de tweede aflevering reist de presentator in de voetsporen van Petrus, de bekendste discipel van Jezus. 

Uiteindelijk gingen miljarden mensen Hem volgen, maar daar zag het in het begin niet altijd naar uit, toen Jezus’ volgelingen gezien werden als een kleine Joodse sekte. Presentator Kefah Allush laat ons in Jezus van Nazareth verovert de wereld kennismaken met Petrus. Wie was deze 'visser van mensen' en waarom besloot hij Jezus te volgen?

(Tekst loopt door onder de video.) 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Kefah begint zijn zoektocht in Jezus van Nazareth verovert de wereld in het recent opgegraven Betsaïda aan het Meer van Galilea, waar Petrus’ wieg stond. Dan vervolgt hij zijn reis naar Antiochië – het huidige Antakya in Zuid-Turkije – waar Petrus sporen heeft nagelaten. Hier werden Jezus’ volgelingen voor het eerst ‘christenen’ genoemd.

Lees ook: Wat maakte het christendom zo succesvol?
Lees ook: Wat maakte het christendom zo succesvol?

Antiochië is nu een smeltkroes van religies, waar Joden, christenen en moslims gebroederlijk naast elkaar wonen. Niet zonder trots profileert Antiochië zich als een zeer tolerante stad. Dat deze tolerantie geen vanzelfsprekendheid is, ontdekt Kefah Allush tijdens een gesprek met een rabbi. Via Caesarea, waar Petrus de eerste Romein doopte, reist de presentator door naar Rome, het toenmalige centrum van de wereld.

Jezus van Nazareth verovert de wereld: Petrus

Dinsdag 16 juni, 20.45 uur, NPO 2

--:--