Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Podcast Deze Week: 'Preek Ds. Visser is puur angst aanjagen'

Een preek die viral gaat. Hoe vaak komt dat voor? Het lukte dominee Paul Visser afgelopen zondag.

Deel:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ds. Visser stelt in de preek dat kwade krachten - het World Economic Forum - ons proberen te sturen in de coronacrisis. Visser: "Ik weet dat het link is dat ik dit zeg, maar het is misschien nog wel veel linker om het niet te zeggen." Joram gruwt van deze uitspraken. "Niemand verliet die zondag de kerk met een gevoel dat hij het leven beter snapt. Dit is puur angst aanjagen." Cocky vraagt zich af of Visser vergeten is dat hij een herder is die zijn schapen moet leiden. In een interview met het ND zegt Visser geen complottheorieën te willen voeden. Daarin is hij volgens het drietal in Deze Week duidelijk niet geslaagd.

Cocky goes feminism
Cocky voelt dat zich binnenin haar een vlammetje ontbrandt. Een feministisch vlammetje, welteverstaan. Ze komt er steeds meer achter dat zij, gedurende heel haar leven, tweede viool heeft gespeeld naast mannen. Net als veel andere meisjes is zij zich constant bewust van haar vrouw-zijn en dus kwetsbaarheid. "Ik laat mijn dochter van 14 echt niet alleen naar huis fietsen. Ik loop door de stad maar vermijd groepjes met jongeren. En we vinden het maar normaal."

Volgens de relatiecoach zijn vrouwen zelf ook debet aan hun eigen negatieve beeldvorming. "Nota bene twee vriendinnen vertellen me dat ze liever naar een mannelijke predikant dan een vrouwelijke luisteren. We halen onszelf onderuit." Het zet Joram en Sjirk tot nadenken over hoe zijzelf vrouwen bejegenen.

NBV21
De nieuwe Statenvertaling is uit. Het trio bespreekt welke grote veranderingen er zijn doorgevoerd.

Over Deze Week
In de opiniepodcast Deze Week nemen we de week door met, naar eigen zeggen schaamteloos christelijke krantenmaker Sjirk Kuijper, de telefoonverslaafde gelovige millennial Joram Kaat en met de altijd naar liefde in het nieuws zoekende relatie-expert Cocky Drost. Een frisse, vrolijke en scherpe blik op de actualiteit, elke vrijdagochtend om zeven uur 's ochtends op je digitale deurmat.

--:--