Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Presentatrice en zangeres Giovanca Ostiana: ‘mijn dochter heeft maar één moeder’

Een kijkje in Giovanca's leven

In Eva 4 geeft presentatrice en zangeres Giovanca Ostiana (44) – bekend van onder andere OP1 – een kijkje in haar leven in de rubriek ‘Ik ben…’. “ In deze rubriek vertellen verschillende vrouwen over wat hen heeft gevormd.

Deel:

Giovanca als bakfietsmoeder

Giovanca vertelt eerlijk over hoe het moederschap precies op het juiste moment kwam. “Een bakfietsmoeder”, noemt ze zichzelf inmiddels. “Wanneer ik een werkgerelateerde vraag krijg, check ik eerst of het thuis kan. Voor mij tien anderen, maar mijn kind (mijn dochter van 5) heeft maar één moeder.” Hun gezamenlijke guilty pleasure: taart!

Zoektocht naar zichzelf

“Heel lang liet ik over me heen lopen. Ik ben nu meer mezelf, maar dat blijft een zoektocht. Het is ook heel spannend. Want als je al een beetje kritiek krijgt terwijl je nog niet eens helemaal jezelf bent, wat gaan mensen dan zeggen als je wél helemaal jezelf bent? Maar ik durf het steeds iets meer."

Overleden vader

Ook vertelt ze over haar gebedsleven. “Ik heb weleens om een wonder gebeden toen iemand heel erg ziek was en er eigenlijk geen hoop meer was.” Ze is openhartig over het gemis van haar beste vriendin, een goede vriend en haar vader. “Mijn vader had het fantastisch gevonden dat ik Vrije Geluiden presenteerde. En ook dat ik nu OP1 presenteer: voor en na elke uitzending zou hij aan de telefoon hangen.”

Lees ook: Giovanca Ostiana: ‘Door gospel kun je contact maken met God’

Tekst: Heleen Dekens
Beeld: Elisabeth Ismail
Styling & visagie: Judith Looye

--:--