Recept Arubaanse pastechi
13 maart 2022 · 09:15
Update: 19 november 2024 · 14:16
In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Met onderstaand recept kun jij deze Arubaanse pasteitjes ook maken.
Ingrediënten:
- 1 ei
- 500 g bloem + extra voor bestuiven
- 1 el bakpoeder
- 1 tl zout
- 3 el kristalsuiker
- 2 el crisco (plantaardige boter, online of bij toko verkrijgbaar)
- 2 el boter
- 1 el olijfolie + extra om in te vetten
- 1 medium ui
- ½ groene of rode paprika
- 1 stengel bleekselderij
- 3 tenen knoflook
- 250 g mager rundergehakt
- 1 blokje tuinkruidenbouillon
- 3 el rozijnen
- 1 el piccalilly
- Olie om in te frituren
Ook nodig: een staande mixer
Bereidingswijze
- Klop het ei los.
- Doe het ei samen met de bloem, bakpoeder, zout, kristalsuiker, crisco, boter in de kom van de staande mixer met de kneedhaak.
- Mix het op een lage stand en voeg beetje bij beetje 250 ml water toe.
- Kneed het deeg 10 minuten.
- Vet een kom in met olijfolie, leg het deeg erin en laat rusten tot gebruik.
Maak ondertussen de vulling.
- Snipper de ui, snijd de paprika en bleekselderij in kleine stukjes.
- Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en voeg de ui toe.
- Bak de ui in ca. 3 minuten op middelhoog vuur glanzend.
- Voeg nu de rest van de groenten toe en bak alles nog 3 minuten.
- Pers de knoflook erboven en roer het gehakt erdoor.
- Los het bouillonblokje op in 1 eetlepel heet water en voeg toe.
- Voeg de rozijnen en de piccalilly toe en bak het vlees tot alle vocht verdampt is. Dit duurt ca. 15 minuten.
- Laat de vulling helemaal afkoelen.
Bestuif het werkblad met wat bloem.
Verdeel het deeg in bollen van ca. 100 gram en druk ze iets plat.
Rol ze met de deegroller uit tot een cirkel van 2 mm dik.
Schep twee eetlepels gehakt in het midden van de cirkel.
Bestrijk de rand van het deeg met wateren vouw dicht tot een mooie halve maan.
Snijd met een mes de rand bij en druk de rand met een vork goed dicht.
Verhit de olie tot 180 °C. en bak de pastechi in ca. 4 minuten goudbruin.
Duw ze tijdens het frituren steeds naar beneden met een lepel zodat ze goed ondergedompeld worden in de olie.
- Bestuif het werkblad met wat bloem.
- Verdeel het deeg in bollen van ca. 100 gram en druk ze iets plat.
- Rol ze met de deegroller uit tot een cirkel van 2 mm dik.
- Schep twee eetlepels gehakt in het midden van de cirkel.
- Bestrijk de rand van het deeg met wateren vouw dicht tot een mooie halve maan.
- Snijd met een mes de rand bij en druk de rand met een vork goed dicht.
- Verhit de olie tot 180 °C. en bak de pastechi in ca. 4 minuten goudbruin.
- Duw ze tijdens het frituren steeds naar beneden met een lepel zodat ze goed ondergedompeld worden in de olie.
Variatietip
Een andere variatie zijn kaas pastechi.
Vervang de gehaktvulling door 3 eetlepels geraspte jonge kaas per pastechi.
Eet smakelijk
Meest gelezen
- Column Elbert: 'Wat haalt papa toch allemaal uit op tv?'
Elbert over alle kinderprogramma's die zijn gezin kijkt
Column Elbert: 'Wat haalt papa toch allemaal uit op tv?'
- Bernice Klein verloor bij een brand vier broertjes
‘Een van m’n zussen riep: ‘Jezus, red onze broertjes!’’
Bernice Klein verloor bij een brand vier broertjes
- Rachel Rosier zoekt naar antwoorden in de Gazaoorlog: 'Wie is goed, wie is fout?'
'Het graf van Rachel': 6 mei om 22.20 uur bij de EO op NPO 2.
Rachel Rosier zoekt naar antwoorden in de Gazaoorlog: 'Wie is goed, wie is fout?'
Lees ook
- Moeder en dochter onder één dak: 'Als ik aan het werk ben, vouwt mijn moeder de was op'
Hoe is het om samen met je moeder te wonen?
Moeder en dochter onder één dak: 'Als ik aan het werk ben, vouwt mijn moeder de was op'
- Het weekend van Anne-Mar Zwart
Presentatrice Anne-Mar Zwart over haar weekend
Het weekend van Anne-Mar Zwart
- Moeder en dochter onder één dak: 'We zijn bij elkaar, maar niet op een kleffe manier’
Hoe is het om samen met je moeder te wonen?
Moeder en dochter onder één dak: 'We zijn bij elkaar, maar niet op een kleffe manier’
Schrijf je hier in voor de EO-nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven waar de EO mee bezig is? Meld je aan voor de EO nieuwsbrief vol inspirerende verhalen, de nieuwste programma's en waardevolle verdieping. EO. Als je gelooft.
Lees onze privacyverklaring.