Sluit je aan

Gratis inloggen

Doe je mee? Als je bent ingelogd, kun je reacties plaatsen en gesprekken volgen op alle sites van de EO.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

Uitgelichte afbeelding

Recept cho­co­la­de­taart

13 februari 2022 · 09:15

Update: 19 november 2024 · 14:27

In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Met onderstaand recept kun jij de fantastische chocoladetaart ook maken.

Ingrediënten

  • 230 ml karnemelk
  • 160 ml zonnebloemolie 
  • 2 eieren 
  • 180 g bruine basterdsuiker 
  • 120 g kristalsuiker 
  • 140 g bloem
  • 75 g cacaopoeder
  • 1 tl baksoda
  • 1 tl zout
  • 120 ml warme koffie
  • 500 gr aardbeien
  • 300 gr pure chocolade Callebauts

Vulling

  • 200 gram chocopasta
  • 300 gr Philadelphia roomkaas naturel
  • ½ tl vanille extract

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Garde
  • Pan
  • Mixer
  • Spuitzak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden. 
Bereid een 20 cm bakvorm met bakpapier.
Doe de karnemelk, zonnebloemolie, eieren, basterdsuiker en kristalsuiker in de mengkom en meng met een mixer.
Zeef bloem, cacao, baksoda en zout boven dezelfde mengkom en meng tot een glad geheel.
Giet het beslag in de bakvorm.
Zet de bakvorm in de oven en bak 25 à 30 minuten.
Haal uit de oven en laat de cake in de vorm afkoelen.

De cake is zo al heel lekker, maar je kunt er nu ook de vulling en botercrème bij maken.
Meng de chocopasta met de roomkaas en vanille extract tot alles goed gemengd is.
Snijd de cake in plakken en vul met de crème.
Bestrijk de buitenkant met de rest van de crème.

Smelt de chocolade Callebauts en giet wat gesmolten chocola over de taart.
Dip de aardbeien erin en leg ze op de taart.

Eet smakelijk!

EO Life

Dit artikel hoort bij het programma

EO Life

EO Life

Deel dit artikel:

Meest gelezen

Lees ook