Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Recept chocoladetaart

Elizabeth Lopez in de keuken van EO Life

In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Met onderstaand recept kun jij de fantastische chocoladetaart ook maken.

Deel:

Ingrediënten

  • 230 ml karnemelk
  • 160 ml zonnebloemolie 
  • 2 eieren 
  • 180 g bruine basterdsuiker 
  • 120 g kristalsuiker 
  • 140 g bloem
  • 75 g cacaopoeder
  • 1 tl baksoda
  • 1 tl zout
  • 120 ml warme koffie
  • 500 gr aardbeien
  • 300 gr pure chocolade Callebauts

Vulling

  • 200 gram chocopasta
  • 300 gr Philadelphia roomkaas naturel
  • ½ tl vanille extract

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Garde
  • Pan
  • Mixer
  • Spuitzak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden. 
Bereid een 20 cm bakvorm met bakpapier.
Doe de karnemelk, zonnebloemolie, eieren, basterdsuiker en kristalsuiker in de mengkom en meng met een mixer.
Zeef bloem, cacao, baksoda en zout boven dezelfde mengkom en meng tot een glad geheel.
Giet het beslag in de bakvorm.
Zet de bakvorm in de oven en bak 25 à 30 minuten.
Haal uit de oven en laat de cake in de vorm afkoelen.

De cake is zo al heel lekker, maar je kunt er nu ook de vulling en botercrème bij maken.
Meng de chocopasta met de roomkaas en vanille extract tot alles goed gemengd is.
Snijd de cake in plakken en vul met de crème.
Bestrijk de buitenkant met de rest van de crème.

Smelt de chocolade Callebauts en giet wat gesmolten chocola over de taart.
Dip de aardbeien erin en leg ze op de taart.

Eet smakelijk!

Heb je de smaak te pakken?
Heb je de smaak te pakken?

In deze aflevering maakte Elizabeth ook hartige muffins. Klik hier voor het recept.

Heb je trek gekregen?
Heb je trek gekregen?

Probeer dan eens een ander recept van Elizabeth. Bijvoorbeeld de citroenkoekjes.

--:--