Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Recept: Genezende groentesoep

In de nieuwe Jodcast bespreken Esther Porcelijn en Esther Erwteman de genezende werking van Joodse kippensoep. Esther Erwteman maakt uit haar kookboek Nosh het vegetarische alternatief.

Deel:

Ingrediënten

Gele uien - 2
Courgettes - 2
Winterpeen - 1
Gember - 5 cm
Groene peper - 1
Knoflook - 4 tenen
Citroengras - 2 stengels
Koriander - 1 bos
Sesamolie - 50 ml
Groene currypasta - 2el
Citroenbladen - 6
Groentebouillon - 1,5 liter
Limoenen - 2
Zout

Bereidingswijze

  • Rasp de ui, courgette, winterpeen, gember en groene peper. Snijd de knoflook in flinterdunne plakjes. Snijd het puntje van het citroengras af en kneus het citroengras licht. Pas ervoor op dit niet te hard te doen; anders ligt alle smaak op je snijplank in plaats van in de soep. Pluk de korianderblaadjes.
  • Verhit de sesamolie in een pan waar ten minste 2 liter in kan. Bak de ui samen met de knoflook en groene peper. Voeg na 5 minuten de courgette en wortel toe. Laat dit samen nog een paar minuten bakken. Voeg dan de groene currypasta, citroenbladeren en citroengras toe. Doe de groentebouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat de soep een paar minuten koken. Voeg het sap en de rasp van 1 limoen, 1 eetlepel zout en de helft van de korianderblaadjes toe.
  • Proef de soep! Afhankelijk van je bouillon en groene currypasta kun je de soep nu verder op smaak brengen. Je wilt een intense smaak bereiken en dit doe je door eventueel meer currypasta of gember, of meer zuur van de limoen toe te voegen. Pas als het lekker is, maar je dat laatste extra stukje smaak wilt hebben, voeg je extra zout toe.

Hier vind je de aflevering waar Esther & Esther dit recept maken & bespreken. 
                                                           

--:--