Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Recept muffins met blauwe bessen en limoen

Elizabeth Lopez in de keuken van EO Life

In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Met onderstaand recept kun jij deze heerlijke muffins met blauwe bessen en limoen ook maken.

Deel:

Ingrediënten

Voor de kruimellaag

  • 30 g bloem
  • 50 g kristalsuiker
  • Mespuntje zout
  • 30 g koude roomboter in blokjes gesneden

Voor het beslag

  • 240 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g kristalsuiker
  • ½ tl zout
  • ½ tl baksoda
  • 180 ml karnemelk
  • 2 eieren
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 2 tl vanille extract
  • Rasp van limoen
  • 200 g blauwe bessen

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden en bereid een muffin bakvorm van 12 met muffin-bakpapier vormpjes.

Maak de kruimel laag door alle ingrediënten samen te prakken met een vork tot het kruimelig is en zet deze in de koelkast.
Meng nu in een grote kom de bloem, suiker en zout en laat dit even staan.
Meng in een andere kom de karnemelk, eieren, olie, vanille en de rasp van de limoen goed samen.
Voeg nu de droge ingrediënten toe en vouw dit samen met een spatel tot je geen droge bloem meer ziet.
Voeg als laatste de blauwe bessen toe en vouw deze met de spatel door het beslag.

Verdeel het beslag over de 12 muffin vormpjes.
Verdeel nu het kruimeldeeg over de muffins.
Bak de muffins ongeveer 18 tot 20 minuten of tot goudbruin.

Je kunt ook kijken of de muffins klaar zijn door ze te prikken met een saté stokje, als deze droog eruit komt zijn ze klaar.
Laat de muffin een paar minuten afkoelen in de vorm voordat je ze eruit haalt.

Eet smakelijk!

Muffins 2
Heb je de smaak te pakken?
Heb je de smaak te pakken?

Maak dan eens de feestelijke Hummingbird Cake. Elizabeth heeft het recept al voor je uitgeschreven.

Of ben je toe aan iets hartigs?
Of ben je toe aan iets hartigs?

Probeer dan eens de heerlijke knoflookbroodjes. Het recept en de bereidingswijze vind je hier.

--:--