Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Recept Pistache en kokos cake

Elizabeth Lopez in de keuken van EO Life

In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Met onderstaand recept kun jij de heerlijke pistache kokos cake ook maken.

Deel:

Ingrediënten

  • 200g roomboter op kamertemperatuur
  • 200g basterdsuiker
  • Schil van 1 limoen
  • 4 eieren
  • 100g pistache gemalen
  • 100g amandelen
  • 50g zelfrijzend bakmeel
  • 50g kokos

Ingrediënten voor het glazuur

  • Schil van 1 limoen
  • Sap van 2 limoenen
  • 100g suiker
  • 100g pistache
  • 50g kokos

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 170 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Klop de boter en suiker.

Rasp de schil van de limoen, voeg dit toe en klop alles 4 minuten licht en luchtig.

Voeg de eieren vervolgens één voor één toe, wacht tot de eerste goed is opgenomen voordat je de volgende toe voegt.

Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en meng alles met een spatel tot je geen droge ingrediënten meer ziet.

Doe het beslag in het bakblik en bak dit voor 50 minuten of tot een satéprikker er schoon uit komt.

Terwijl de cake afkoelt, bereid je het glazuur.

Doe de suiker, limoensap en geraspte schil in een pan en breng dit aan de kook voor 8 minuten.

Voeg de pistaches en kokos toe en bestrijk dit over de cake.

Eet smakelijk!

Recept Arepas, Maïsmeel kaaskoekjes met tonijnsalade
Recept Arepas, Maïsmeel kaaskoekjes met tonijnsalade

In dezelfde aflevering maakte Elizabeth de arepas met een tonijnsalade. Klik voor het recept om dit gerecht ook te maken.

--:--