Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Regina Mac-Nack helpt duizenden mensen in nood

'Van het eten van de voedselbank, maak ik een driegangenmenu.'

Nadat Regina (58) op wonderlijke wijze door God werd genezen, herinnerde God haar aan haar gedane belofte. In grote nood riep zij destijds tot God dat zij de rest van haar leven voor Hem wilde leven, als Hij haar zou genezen. En God houdt haar aan haar woord.

Deel:

“Ik was door een nare gebeurtenis in een rolstoel terecht gekomen en leed 24 uur per dag afschuwelijke pijnen. Op een dag schreeuwde ik naar God; ‘God ik weet dat U bestaat en ik geloof in U, maar waarom moet ik dit allemaal meemaken? Ik wil alles voor U doen, de rest van mijn leven voor U leven, als U mij maar geneest!’ Natuurlijk wist ik wel dat God mijn beloften helemaal niet nodig had om mij te genezen. Zo werkt God niet.

Belofte

Toch verhoorde Hij op een hele bijzondere manier mijn gebeden tijdens een gebedsgenezingsdienst in Nederland. En maakte Hij mijn genezing compleet tijdens een kerkdienst in Florida. Toen ik mijn normale leven weer hervatte, kreeg ik drie keer achter elkaar dezelfde droom. in die droom liep ik op straat in Amsterdam en eten uitdeelde aan daklozen en verslaafden. Ik vroeg aan mijn man wat hiermee bedoeld zou worden. Hij zei tegen mij; je hebt ooit iets beloofd aan God. Misschien houdt Hij je nu aan je belofte.

Red light district

Dat zette mij aan het denken. Wat God met deze terugkerende droom bedoelde wist ik niet precies en was al bang dat ik naar Afrika zou moeten gaan; ik kon me namelijk niet voorstellen dat er in Amsterdam mensen waren die geen eten hadden. Ik bad of God mijn ogen en oren zou willen openen en ben door de straten van Amsterdam gaan lopen. Tot mijn verbazing werd ik naar het red light district geleid. Daar zag ik de mensen met gescheurde kleren, de verslaafden en de daklozen uit mijn droom lopen en wist dat ik daar moest zijn van God.

'Ik kreeg een déjà-vu, want dit was precies zoals in mijn droom'

Ik ben naar de winkel gegaan om pannen en eten te gaan kopen, ik heb kleding verzameld en na een week reed ik met mijn auto vol kleding en eten het red light district weer binnen. Een lange rij van hongerige, arme mensen stond voor mij, terwijl ik eten en kleding uitdeelde. Ik kreeg een déjà-vu, want dit was precies zoals in mijn droom. Een jaar lang ging ik elke donderdag eten uitdelen op straat.

Honderden gezinnen

Op een dag werd er bij mij thuis aangebeld door een moeder met kinderen. Ze had honger. Haar elektriciteit was afgesloten en zij had veel problemen. Ik heb haar en haar kinderen te eten gegeven. Toen ze wegging, gaf ik haar twee tassen vol met eten mee. Na wat rondbellen vond ik een kerk die bereid was om haar achterstallige energienota’s te betalen. Een week later kwam deze vrouw opnieuw bij mij aan de deur. Dit keer met een buurvrouw die met dezelfde problemen te kampen had.

Hulp vanuit huis

Dit ging van mond tot mond en binnen korte tijd had ik te maken met tweehonderd gezinnen met ernstige problemen. Drie jaar lang hielp ik vanuit mijn huis tweehonderd gezinnen in nood. Totdat er iemand langskwam die zei dat hij een kelder onder een school had, waar we in konden. Van tweehonderd gezinnen liep het aantal al gauw op naar duizend gezinnen die wekelijks ondersteuning nodig hadden.

'Nee, we gaan je niet ondersteunen, want je praat te veel over God'

Op mijn vraag om financiële steun aan de gemeente van Amsterdam, kreeg ik het volgende antwoord; ‘Nee, we gaan je niet ondersteunen, want je praat te veel over God.’ Ik help daarom al 23 jaar, zonder enige vorm van subsidie vanuit de gemeente, al deze gezinnen. Ik ben op een wonderlijke manier door God genezen, daar ga ik mijn mond niet over houden. Als iemand eten komt halen bij mij, dan kun je een bemoediging van God, een bijbel, of een gebed verwachten.

God voorziet

Wij betalen onze vaste lasten en alles wat over is, gebruik ik om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen. Er wordt gecollecteerd voor ons en we vragen een hele kleine bijdrage voor een maaltijd. Natuurlijk is dat niet genoeg om duizend gezinnen van te voeden, maar God heeft ons al 23 jaar voorzien van alles wat wij nodig hebben. Elke keer als ik bang ben dat ik de rekeningen niet zal kunnen betalen, kijk ik naar de plaat van de vijf broden en twee vissen die hier hangt en bid ik om een wonder. Ik leef van dag tot dag en in volledige afhankelijkheid van God. Wekelijks komen er mensen tot geloof en dat vind ik veel belangrijker dan geld van de gemeente. Gods zegen stijgt daar ver bovenuit. Het is zó mooi om te zien dat God mensenharten raakt en dat mensen op zoek gaan naar Hem.

'Je hebt ooit iets beloofd aan God, misschien houdt Hij je nu aan je belofte'

Uitdelen zonder geld

Naast het uitdelen van voedsel, organiseren wij tegenwoordig ook bijbelstudies voor kinderen. Elk jaar gaan we drie dagen met ruim honderd kinderen naar Slagharen omdat zij nooit op vakantie kunnen. Met Kerst organiseren wij een kerstdiner voor 900 dak- en thuislozen. Om de twee weken mogen wij gebruik maken van een buurthuis hier in de buurt en dekken wij de tafels gezellig voor ons ‘no-budget-restaurant’. Dat wil zeggen: Ik heb geen geld en de gasten hebben geen geld. Van de spullen die ik van de voedselbank heb, maak ik een driegangenmenu en verwen ik ze een avond. Ik deel Gods liefde uit, omdat Hij mij daarmee vervuld heeft. Ik word gelukkig geholpen door mijn man, kinderen en zeventig vrijwilligers, want wij zijn inmiddels zes dagen in de week in de weer om al deze mensen te kunnen helpen.

Blijven uitdelen

Wat maken wij keer op keer bijzondere dingen mee. Op een dag had ik weinig geld en er moest eten gekocht worden. Ik merkte dat iedereen zich zorgen maakte hoe we dat op moesten lossen. Ik wees ze op het verhaal van de vijf broden en de twee vissen, waar ik ook altijd hoop door krijg. We zijn met elkaar gaan bidden om een wonder en ik had nog geen amen gezegd of er stopt een vrachtwagen voor de deur, helemaal vol met levensmiddelen voor de voedselbank.

Zolang God blijft voorzien, zal ik blijven uitdelen!"

Lees ook hoe Regina ziek werd: ‘Door een medische misser kwam ik in een rolstoel terecht’

Geschreven door

Rita Maris

--:--