Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Relatieweek in teken van ‘toewijding aan de ander’

'De vraag aan stellen is: in welke mate ben je werkelijk toegewijd?'

De jaarlijkse relatieweek die Marriage Week Nederland van 7 tot 14 februari organiseert, staat dit jaar in het teken van ‘commitment’. “De vraag aan stellen is: in welke mate ben je werkelijk toegewijd aan de ander?”

Deel:

Het doel van deze themaweek is investeren in de liefdesrelatie die je hebt, zegt Jan Hol, voorzitter van Marriage Week Nederland. “Dat kun je natuurlijk het hele jaar doen, maar het is goed om daar eens per jaar extra aandacht aan te geven. En als je een relatie zou willen aangaan, bereid je daar dan op voor.”

Helpt zo’n speciale relatieweek?
“Wat we zien, is dat mensen speciaal in deze week een extra avondje uitgaan, dat ze samen een cursus gaan volgen, of besluiten dat ze hun relatie eens tegen het licht willen houden met behulp van een coach. Dus ja, in allerlei vormen heeft het effect.”

Wat we zien, is dat mensen speciaal in deze week een extra avondje uitgaan

Welke activiteit springt eruit, deze week?
“Dit jaar worden voor het eerst op diverse plekken de zogenaamde Disc-workshops georganiseerd. Disc is een methode waarbij je de persoonlijkheid van de ander probeert te herkennen.

En op 13 februari, de vooravond van Valentijnsdag, hebben we in de Nieuwe Poort in Amsterdam een speciaal festival: Liefde 2020, over seks, liefde en trouw, voor twintigers en dertigers. Daar spreken een seksuoloog, een hoogleraar duurzame relaties en een relatiecoach.”

Wat is uw geheime huwelijkstip?
“Ik heb zelf geleerd dat het huwelijk niet alleen commitment vraagt, maar ook opoffering. Je moet soms dingen niet meer willen, niet meer doen, om zo de eenheid terug te vinden. Dat is niet altijd makkelijk, maar wel altijd waardevol. Zoals het gezegde luidt: wrijving geeft glans.”

Beeld: Steve Halama

Geschreven door

Mirjam Hollebrandse

--:--