Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Soy Kroon speelt Jezus in The Passion

Dennis Weening is Judas

Acteur Soy Kroon speelt dit jaar de rol van Jezus in The Passion. Dennis Weening is te zien als Judas, maakte de presentator woensdag bekend op Radio 538.

Deel:

Soy is de jongste acteur ooit die de rol van Jezus vertolkt. Dinsdag gingen al geruchten rond dat Kroon het zou worden, nadat de producenten van The Passion op Instagram plaatsten dat er nooit een jongere acteur was geweest voor de rol. Ze deelden daarbij een foto waarin het silhouet van Soy te zien was. Soy zou twee jaar geleden eigenlijk Judas spelen, maar The Passion ging toen niet door vanwege de coronamaatregelen.

Dennis Weening treedt met zijn rol van Judas in de voetsporen van onder anderen Jeangu Macrooy, Jeroen van Koningsbrugge en Rob Dekay. Noortje Herlaar is te zien als Maria in The Passion.

De opnames vinden dit jaar plaats in Doetinchem, ondanks de versoepelde coronamaatregelen vooralsnog zonder publiek. The Passion wordt op 14 april uitgezonden op NPO 1. (KRO-NCRV)

Wie is Soy Kroon?

Soy Kroon is geboren in Eindhoven en is sinds 2008 actief als musical- en televisieacteur. Hij debuteerde in de musical Kruistocht in Spijkerbroek. In de jaren daarna volgden andere musicals, zoals Kruimeltje, Oorlogswinter en War Horse. Kroon kreeg vooral naamsbekendheid door zijn rol als Diederik in de Vlaamse televisieserie Galaxy Park, die hij van 2011 tot 2014 speelde. Vervolgens was Kroon ook te zien in Nederlandse televisieprogramma's zoals Dokter Tinus. In Nederland kreeg hij naamsbekendheid door zijn rol als Sil Selmhorst in Goede tijden, slechte tijden en later in de serie Nieuwe Tijden. In het RTL 4-programma Dance Dance Dance vormt Kroon in 2018 een dansduo met actrice Holly Mae Brood.

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--