Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Special 'Adieu God?' met Kars Veling en Wierd Duk

'Verdrietige situatie door corona'; maandag, 23.25 uur, NPO 2

Deel:

Tijs van den Brink gaat in een reeks coronaspecials van Adieu God? (EO) op zoek naar houvast en zingeving in coronatijd. Vanavond ontvangt hij oud-politicus en filosoof Kars Veling en Telegraaf-journalist Wierd Duk.

Als gevolg van de coronamaatregelen kan voormalig ChristenUnie-leider Kars Veling zijn vrouw niet bezoeken. Zij is dementerend en zit in een verpleeghuis. In deze verdrietige situatie voelt hij zich gedragen door God, vertelt hij aan presentator Tijs van den Brink. Maar Veling is ook bezorgd over de grote maatschappelijke gevolgen van de coronacrisis.

'Angstiger dan in oorlogsgebied'

Wierd Duk deed als journalist verslag vanuit het oorlogsgebied in Tsjetsjenië. Hij is dus wel wat gewend, maar toch ervaart hij de huidige situatie als angstiger. Hoe gaat hij om met die angst? In Adieu God? vraagt Tijs van den Brink aan Duk of hij in deze situatie houvast vindt in zijn religieuze opvoeding. 

Adieu God?

In speciale afleveringen van Adieu God? gaat presentator Tijs van den Brink met zijn gasten in gesprek over zingeving en houvast in tijden van corona. Deze keer ontmoet hij oud-politicus Kars Veling en journalist Wierd Duk. Vanaf volgende week zendt de EO reguliere afleveringen van het programma uit. Daarin zijn hoogleraar Robbert Dijkgraaf (11 mei), tatoeëerder Henk Schiffmacher (18 mei) en psycholoog René Diekstra (25 mei) te gast.

Maandag 4 mei, 23.25 uur, NPO 2

--:--