Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Spektakelstuk in EO Life

Elizabeth Lopez in de keuken van EO Life

17 april 2022 · Leestijd 3 min

In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Met Pasen maakte Elizabeth een echt spektakelstuk, en jij kunt dit ook maken!

Ingrediënten

Het kapsel:

  • 4 eieren
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 90 gram bloem
  • 10 gram custardpoeder
  • 1 tl vanille extract
  • ½ tl zout

De vulling:

  • 650 gram slagroom (35%)
  • 65 gram fijne kristalsuiker
  • 1 stokje vanille (gebruik alleen de merg)
  • 300 gram vers blauwe bessen
  • 1 pot blauwe bessenjam
  • 1 pot lemoncurd

Maskeren

  • 5 eieren
  • 300 gram kristalsuiker
  • 500 gram roomboter
  • ½ tl zout
  • 2 tl vanille extract

Bereidingswijze

  • Maakt het biscuit twee keer voor een hoge taart
  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een springvorm goed in met boter of bak spray
  • Scheid de eieren en klop het eiwit schuimig.
  • Voeg, zodra het eiwit schuimig is, de fijne kristalsuiker in delen toe.
  • Klop tot een stevig schuim.
  • Meng de dooiers kort door het opgeklopte eiwit en voeg de vanille toe.
  • Zeef de bloem de zout en de custardpoeder toe en spatel deze voorzichtig door de eiermassa.
  • Stort het beslag in de springvorm en bak de bodem in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
  • Verwijder de ring van de springvorm en laat de bodem compleet afkoelen.
Spektakelstuk EO Life-2

Vulling

  • Keer de taartbodem om, zodat de onderkant de bovenkant wordt.
  • Klop de slagroom met de suiker en vanille stevig en meng de blauwe bessenjam erdoor heen.  Doe de slagroom  in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze.
  • Snijd de taartbodem 2 keer door.
  • Strijk op de eerste laag een dunne laag jam om en om met een  laag lemoncurd (en herhaal dit telkens met elke plak).
  • Spuit een laag slagroom op en leg de verse bessen boven op de slagroom.
  • Leg het tweede  biscuit er bovenop en herhaal dit tot je met de laatste plak biscuit eindigt. Zet de taart ik de koeling en maakt de botercrème.
  • Gebruik een brandschone, hitte bestendige mengkom.
  • Doe hierin de eiwit, de suiker en het zout.
  • Verwarm dit au bain Marie tot 60 graden.
  • Blijft roeren met een garde.
  • Als de suiker volledig is opgelost klop je op hoge stand  het schuim tot stijve pieken.
  • Het schuim is dan spierwit.
  • Zet op een lage stand en voeg de roomboter in stukjes toe.
  • Voeg de vanille toe en klop tot een romige crème
  • Smeer de taart af met botercrème. Doe dit voorzichtig met een paletmes.
  • Zet de taart tussendoor 30 minuten in de koeling.
  • Breng daarna weer een laag botercrème aan en smeer alles glad.

Tijd voor de creativiteit:

Je kunt tulpen van chocola maken door de chocola te smelten en de bolle kant van een koude lepel erin te dippen.  

Eet smakelijk!

Maak ook deze heerlijke paasstol
Maak ook deze heerlijke paasstol

In de paasuitzending maakte Elizabeth ook een traditionele paasstol. Klik voor het recept om dit feestelijke brood ook te maken.

--:--