Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Talitha Muusse: ‘We weten niet wat God wil, dat vullen we in voor hem’

Wat hebben God, recht en onrecht met elkaar te maken? In de vijfde aflevering van 'Dit Dus!' gaat theoloog Kees van Ekris in gesprek met presentator, generatie-expert en influencer Talitha Muusse.

Deel:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Talitha gelooft in God. Maar wat we als mensen van God te weten kunnen komen, is volgens haar beperkt. ‘Wij weten niet wat God is, dat vullen we in voor God.’ Ze gelooft dat we veel op eigen kracht doen en dat we als mensheid naar een duurzame wereld toewerken. Daar haalt ze haar motivatie en hoop vandaan.

Is het reëel om die hoop te hebben, vragen Kees en Rosa zich af? En wat kan Talitha met een God die zich laat zien in mensenlevens?

Over podcast Dit dus

Een zoektocht naar inzichtvolle momenten: dat is de uitdaging van de podcastserie Dit Dus. Theoloog Kees van Ekris en host en dertiger Rosa Douma gaan in gesprek met o.a. zoals opiniemaker Sywert van Lienden, journalist en schrijfster Nina Polak en oud-turnster Verona van de Leur. In het gesprek zoeken ze naar betekenis van thema’s uit de Bijbel en het christelijk geloof aan de hand van levensvragen als: Wie ben ik? Wat heb ik te doen?

Theoloog Kees van Ekris kun je ook beluisteren in de podcast Eerst Dit, eveneens een samenwerking tussen de EO en de IZB.

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--