Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tannaz Hajeby: 'God staat op nummer één in mijn leven'

Portret van radio-dj FunX en 'stem' NPO Start en NPO Plus

Deel:

Sinds begin van dit jaar is Tannaz Hajeby de ‘stem’ van NPO Start en NPO Plus. Ze is ook podcastmaker en radio-dj bij FunX. Tannaz is van Iraanse afkomst en kwam tijdens haar tienerjaren in aanraking met het geloof. Dat draagt ze enthousiast uit in een seculiere omgeving. “Het kruisje dat ik om mijn nek draag, doe ik nooit af.”

“Mijn stem klinkt toegankelijk, waardoor ik zelfs een diepe, zware boodschap luchtig over kan brengen," antwoordt Tannaz Hajeby als ik haar naar de kracht van haar stem vraag. "Ik wil de mensen er niet van overtuigen dat ze iets moeten, maar ervoor zorgen dat ze mijn boodschap graag horen. Op die manier kan ik soms ook iets over mijn geloof aan ze kwijt.”

Waar komt je openheid vandaan?
“Bij FunX is iedereen welkom, dus ook ik als christen. Zelfs als ik niet specifiek over Hem spreek, probeer ik mijn uitzendingen vanuit zijn liefde te presenteren, want God staat op nummer één in mijn leven. Alles heb ik aan Hem te danken. Mijn energie kan opraken, zoals de batterij van mijn telefoon, maar Hij is ‘24/7’ bij me.”

Wie is Tannaz Hajeby?

• 26 jaar
• Radio-dj, voice-over, podcastmaker en maatschappelijk werker
• Studeerde maatschappelijk werk en dienstverlening in Amsterdam
• Sinds 2016 radiopresentator bij FunX (van 2017 tot 2019 ook op 3FM voor de EO)
• Presenteert sinds 2019 de podcast De eerste keer en sinds 2021 de podcast FunX Mental Health Club
• Vanaf januari 2022 voice-over op NPO Start en NPO Plus

Wat wilde je als kind worden?
“Zangeres, omdat ik iets met mijn stem wilde doen – en cardioloog, om mensen te redden. Ik werk nu veel met mijn stem, en ga misschien ook wel meer zingen. Naast mijn mediawerk probeer ik als maatschappelijk werker voor het ‘hart’ van mensen te zorgen.”

Met welke eigenschap heeft God je royaal bedeeld?
“Mensen denken vaak dat ik goed ben in praten, maar eigenlijk kan ik vooral goed luisteren. Daardoor kan ik de juiste vragen stellen. Verder zeg ik snel wat ik ergens van vind, maar niet iedereen kan goed met die oprechtheid omgaan. Ik ben dan ook lang gepest, maar ik kan het nu makkelijk weglachen als mensen commentaar op me hebben.”

Waar staat de mooiste kerk?
“Dat is de kerk waar je je veilig voelt om jezelf te zijn en waar je in aanraking komt met het geloof. Het hoeft geen mooi gebouw te zijn, wel een plek waar je een goede boodschap voor je leven meekrijgt.”

Eigenlijk kan ik vooral goed luisteren

Wat neem je mee als je huis in brand staat?
“Een mooi koffiezetapparaat dat mijn moeder me met Kerst gaf. Het stoorde haar dat ik bakken geld uitgaf aan Starbucks. Juist in die tijd was ik wanhopig op zoek naar een woning. ‘Dan heb je dit apparaat alvast, voor in je koffiecorner,’ zei ze.”

Wat is je favoriete Bijbelverhaal?
“Ik houd van Spreuken, omdat ik daarin ging lezen toen ik op de middelbare school een bijbel moest aanschaffen. Al die wijsheden hielpen me om een betere versie van mezelf te worden. Sinds die tijd kon ik niet meer liegen. Als je zo openlijk het goede in de wereld brengt, roept dat helaas een reactie op. Het pesten werd erger, maar ik ben altijd in de Bijbel blijven lezen, wat me helpt om immuun te worden voor de duivel en zijn verleidingen.”

Tannaz

Vier keer per week presenteert Tannaz Hajeby op de radiozender FunX haar avondshow Tannaz. Luisteraars kunnen bij haar terecht om hun hart te luchten, naar muziek te luisteren of nog even het nieuws van de dag te bespreken. Tannaz biedt een luisterend oor, geeft zelf haar mening en helpt haar fans om de avond goed af te sluiten. 

Maandag t/m donderdag, 19.00-23.00 uur, FunX

Beeld: FunX

Geschreven door

Bart van Delen

--:--