Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tekenen voor een onbekende baan in nieuw EO-programma 'Blind Getekend'

'Blind Getekend' vanaf woensdagavond 12 oktober om 21.20 uur op NPO 3

In het nieuwe EO-programma 'Blind Getekend' volgt presentator Rachel Rosier zes kandidaten die ongelukkig zijn in hun huidige baan, maar zelf de stap naar een nieuwe werkomgeving niet durven zetten. In 'Blind Getekend' leggen zij hun werkgeluk in de handen van een jobcoach en een recruiter. Het enige wat de kandidaten hoeven te doen, is blind te tekenen voor een volledig nieuwe baan in een totaal nieuw werkveld. Wat deze nieuwe baan precies inhoudt ontdekken de kandidaten pas op hun eerste werkdag.

Deel:

Rachel volgt de kandidaten vanaf het moment dat zij nog bij hun huidige baan werken tot aan het einde van de proeftijd bij hun nieuwe baan. Allereerst nemen de jobcoach en de recruiter de tijd om de kandidaten beter te leren kennen. Waarom zijn ze niet gelukkig in hun huidige baan? Hoe ziet hun privéleven eruit? Zo ontstaat er een helder beeld en maken zij een plan voor de carrièreswitch.

Met deze nieuwe baan op zak gaan zij terug naar de kandidaten. De kandidaten dienen officieel hun ontslag in en maken de sprong in het diepe naar die onbekende, totaal nieuwe werkomgeving. Aan het einde van hun proeftijd volgt het definitieve besluit. Blijkt het de perfecte carrièreswitch of keren ze toch liever terug naar hun oude werkveld?  

Dapper besluit

Rachel reed voor 'Blind Getekend' het hele land door  om de kandidaten in deze uitdaging te volgen. Ze vertelt over het programma: "Als je al lang bij dezelfde baan of in dezelfde sector werkt, is het heel gezond om jezelf af te vragen: 'Past dit nog wel bij mij?' Toch zie je dat veel mensen het spannend vinden om gehoor aan deze vragen te geven. Ik vind het onwijs dapper dat de kandidaten deze stap zijn aangegaan, zonder garantie van succes en met alle risico’s van dien. Dit proces gun ik iedereen die met dezelfde vragen rondloopt."

Wereld van verschil

In de eerste aflevering gaat Rachel langs bij de Zeeuwse Alexandra (36). Zij is door haar man opgegeven, omdat hij zag dat ze steeds ongelukkiger werd van haar kantoorbaan. Alexandra geeft toe dat ze deze schop onder haar kont enorm hard nodig heeft. Er moet iets veranderen, maar dan zal ze toch aan de slag moeten met haar onzekerheden. In haar zoektocht naar die gewenste creatieve baan zitten die haar tot dusver behoorlijk in de weg. Is het de jobcoach gelukt om haar wens te vervullen en de ideale creatieve baan te vinden?

Van vrachtwagenchauffeur naar...?

Daarnaast ontmoet Rachel de Groningse Werner (48). Hij rijdt al 25 jaar van zijn leven vrachtwagen. Nu is het voor hem de hoogste tijd om die gewenste sprong in het diepe te maken. "Ik heb het gevoel dat ik werk, eet en slaap", vertelt hij. Door zijn 12-urige werkdagen tikt hij wekelijks de 60 uur per week aan. Dit ziet hij graag anders. Voor zichzelf, maar ook voor zijn vier kinderen. Als co-ouder ziet hij zijn kinderen nu om de week en in het weekend. Meer is met zijn huidige baan als vrachtwagenchauffeur niet te combineren. Gaat zijn nieuwe baan de gewenste veranderingen in zijn werk- en privéleven opleveren?

Werner-Reveal

De zes afleveringen van 'Blind Getekend' zijn vanaf woensdag 12 oktober wekelijks te zien om 21.20 uur op NPO 3.

--:--