Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Thema Opwekkingsconferentie 2022: 'Diep geraakt'

Pinksterconferentie weer op evenemententerrein Walibi Holland

Van 3 t/m 6 juni 2022 organiseert Stichting Opwekking voor de 52e keer haar jaarlijkse Pinksterconferentie. Dit jaar is het thema ‘Diep geraakt’. Nadat er twee jaar geen fysieke conferentie kon plaatsvinden vanwege de coronacrisis, hoopt de stichting deze conferentie opnieuw te kunnen organiseren op de bekende plek in de polder: het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen.

Deel:

Het thema van de Pinksterconferentie 2022 wordt 'Diep geraakt’. Het is gebaseerd op het verslag in Handelingen 2 : 37-39. Nadat Petrus vertelt over Jezus, zijn dood en opstanding en hoe de uitstorting van de Heilige Geest deel uitmaakt van het plan van God voor het leven van ieder mens, staat er dat zijn toehoorders ‘diep in het hart werden geraakt’.

Diep geraakt

Ruben Flach, directeur van Stichting Opwekking: “We geloven dat als het woord van God gepredikt wordt - de boodschap van Jezus en het kruis - mensen van alle leeftijden en achtergronden diep geraakt zullen worden door de liefde van Jezus en door de Heilige Geest. Dan zal er bekering plaatsvinden, zal God vergeving schenken en zullen mensen (opnieuw) vervuld worden met de Heilige Geest. Alleen dan zullen we in staat zijn om uit te gaan in zijn naam om de boodschap van redding te delen in een wereld die Jezus nodig heeft.”

Online

Opwekking organiseert haar jaarlijkse Pinksterconferentie voor de 52e keer. De afgelopen twee jaar werd de conferentie in digitale vorm aangeboden, met een enorm bereik. Flach: “We zijn dankbaar voor de driehonderdduizend kijkers uit 95 landen die de Pinksterconferentie het afgelopen jaar hebben gevolgd. Maar we zien ook al weer uit naar komende Pinksterconferentie die over 336 dagen begint."

Registratie

Een belangrijke verandering ten opzichte van voorgaande jaren is dat alle bezoekers aan de Pinksterconferentie - dus ook daggasten - zich moeten aanmelden. Zonder aanmelding vooraf krijgt men geen toegang tot het conferentieterrein. Aan deze beslissing liggen overheidseisen ten aanzien van veiligheid ten grondslag, waardoor het noodzakelijk is om te weten hoeveel mensen er op het terrein aanwezig zijn. De registratie voor de Pinksterconferentie start op 1 februari 2022. Vanaf die datum kan men zich opgeven als daggast, kampeerder en/of medewerker. Meer informatie komt de komende tijd beschikbaar via www.ikganaaropwekking.nl.

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--