Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tien apps voor iedere christen

Het gebruik van smartphones en tablets lijkt steeds meer tijd en aandacht te vragen. In het leven van christenen kan dat ten koste gaan van stille tijd, zoals gebed aan het begin en einde van de dag. Er zijn echter ook apps die je geloof juist stimuleren. EO/Geloven zet tien apps voor je op een rij.

Deel:

YouVersion (gratis voor iPhone, iPad, Android en Windows Phone) - App Store / Google Play / Window

Een eenvoudige en reclamevrije Bijbel-app voor je smartphone. Er is een ruime keuze uit honderden vertalingen, die naast elkaar kunnen worden vergeleken. Helaas zijn de meeste vertalingen alleen online te lezen. Verder is er de mogelijkheid om bladwijzers, notities of markeringen in te stellen. Met een leesplan staat er iedere dag een Bijbelgedeelte voor je klaar!

Dagelijks Woord (gratis voor iPhone, iPad en Android) - App Store / Google Play

Met de app van Dagelijks Woord begin je iedere dag met een nieuwe Bijbeltekst. De gewenste vertaling is zelf te kiezen, net als de dagen en de tijdstippen waarop een tekst wordt verstuurd. Een Bijbeltekst kan gedeeld worden via sociaal media en e-mail. Heb je een Windows Phone? Begin dan dagelijks met een meditatie via de app Dagoverdenking. Zo begin je iedere dag met de Bijbel!

Kinderbijbel (1,79 voor iPhone en iPad) - App Store

Deze app is gebaseerd op de 'Bijbel voor kleintjes' en bevat 20 Bijbelverhalen. Elk verhaal is interactief: je kind kan figuurtjes activeren en geluiden afspelen. De verhalen zijn ingesproken door de zangeres Elise Mannah, maar er is ook een mogelijkheid om zelf verhalen in te spreken. Zo kan je voorlezen terwijl je zelf niet thuis bent!

De Samen Geloven tablet-app biedt gezinnen met kinderen een interactief moment rondom de Bijbel. Het bevat bijvoorbeeld video's, een quiz of groepsopdrachten. Met deze app breng je op een gemakkelijke manier verdieping in je gezin!

ZijnWoord Bijbelstudie (1,79 voor iPhone en iPad, gratis voor Android) - App Store / Google Play

Deze app biedt korte en heldere Bijbelstudies aan. De app is offline beschikbaar en dus ook heel geschikt om bijvoorbeeld onderweg te gebruiken. Ideaal als voorbereiding op een Bijbelkring of als invulling van je stille tijd!

Lees ook: Bijbel-app 250 miljoen keer gedownload
Lees ook: Bijbel-app 250 miljoen keer gedownload

Bible Quiz 3D (gratis voor iPhone, iPad en Android) - App Store / Google Play

Als je op een aansprekende manier iets nieuws wil leren over het christelijk geloof, dan is deze app echt iets voor jou. De quiz bevat zowel vragen over het Oude- als het Nieuwe Testament. Op een leuke manier maak je kennis met de oorsprong en ontwikkeling van je levensovertuiging!

Mosterd (gratis voor iPad) - App Store

'Mosterd' is een bijzonder project. Elke week wordt 1 bijbels personage, 6 dagen lang op een bijzondere manier belicht; een ideaal boek om na de maaltijd aan tafel te lezen en je persoonlijke Bijbelstudie wat pit bij te brengen!

Het verhaal van Jezus (0,89 voor iPhone en iPad) - App Store

Een prachtig geïllustreerde app. Leer Jezus kennen, en kijk wat voor wonderen hij allemaal deed. Ontdek wat voor gemeen plan de Sluwe Slang met hem had, en wat voor oplossing er kwam. Klik op Jezus om te weten waar hij mee bezig is!

Blue Letter Bible (gratis voor iPhone en iPad) - App Store

Een uitgebreide studiebijbel met meer dan dertig offline vertalingen. Helaas is de app in het Engels, want hij heeft veel uitgebreide functies!

Prayers to Share (gratis voor Android) - Google Play

Schrijf je gebeden op en houd ze dagelijks bij met deze app. Verder kun je bijhouden hoe je gebeden zijn verhoord. Doe mee in gebed!

Mis jij een app die onmisbaar is voor iedere christen? Reageer dan op dit artikel!

--:--