Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tim Senders presenteert nieuw seizoen 'How do they do it?'

Iedere dinsdag, 20.30 uur, Discovery

Deel:

Omdat Tim Senders nogal nieuwsgierig van aard is, kijkt hij al jaren naar How do they do it? op Discovery. Toen hij benaderd werd om het programma zelf te gaan presenteren, kwam een jongensdroom uit. De opnames liepen vertraging op door corona, maar dinsdagavond gaat het seizoen alsnog van start. Een portret van de nieuwe presentator.

“Er zijn heel veel nieuwe technieken en innovatieve producten waarvan ik zelf ook graag wil weten hoe ze werken. Zoals het integreren van zonnepanelen in ramen van nieuwe gebouwen," vertelt Tim Senders, die iedere dinsdag te zien is op Discovery. "Heel duurzaam natuurlijk, maar dat blijkt ook te gelden voor een hotel van negen verdiepingen dat van hout is gemaakt. Hoe kan dat? Geweldig dat ik nu zelf in How do they do it? op onderzoek uit mag.”

(Tekst loopt door onder de video.) 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wat ontroert je?
“Persoonlijke verhalen van mensen in een programma als Hello goodbye. Het is zo herkenbaar wat iemand voelt die een geliefde al heel lang niet heeft gezien. Het raakte me ook dat ik met mijn opa een YouTube-serie heb kunnen maken om de wensen die hij op hoge leeftijd nog had, in vervulling te laten gaan. Van een bezoek aan een muziekfestival tot een race op het circuit van Zandvoort. Nu hij is overleden, is het een dierbare herinnering aan de bijzondere band die ik met hem heb gekregen.”

Wie is Tim Senders?

• 30 jaar
• In 2012 afgestudeerd aan Academie voor Theater en Dans in Amsterdam
• Bekend van tv-programma’s als Streetlab, Betreden op eigen risico en Willem Wever
• Maakte met zijn opa Frits de YouTube-serie Op avontuur met de opa van Tim
• Bereidt zich voor op het nieuwe seizoen van How do they do it? op Discovery, waar hij de presentatie heeft overgenomen van Thijs Meeuwsen en Joep ten Hove

Wat is de lekkerste filemuziek?
“Ik luister graag naar filmmuziek, die vaak bombastisch is en je een indruk geeft van wat er in beeld gebeurt. Een afspeellijst met deze muziek brengt me bovendien op ideeën voor de video’s die ik zelf monteer. Maar ik kan ook genieten van jazz op de radiozender Sublime FM.”

(Tekst loopt door onder de foto.) 

How do they do it? Tim Senders
Tim Senders: "Geweldig dat ik in het nieuwe seizoen van 'How do they do it?' zelf op onderzoek uit mag.". Credits: Discovery/How do they do it?.

Wat is het beste boek ooit geschreven?
“Een boek dat ik iedereen kan aanraden, is Socrates op sneakers van Elke Wiss. De auteur noemt het een praktische gids voor het stellen van goede vragen. Dat laatste is heel belangrijk, vond ook Socrates zelf. Alleen door vragen te stellen en het gesprek aan te gaan, kom je iets te weten. Nieuwsgierigheid maakt een mens wijzer.”

Met welke eigenschap heeft God je royaal bedeeld?
“Ik ben niet gelovig, maar ik ben rijk bedeeld met empathie en kan goed naar anderen luisteren.”

Alleen door vragen te stellen en het gesprek aan te gaan, kom je iets te weten

Wat weerhoudt je om te geloven?
“Misschien ben ik daar iets te nuchter voor. Als ik me erin probeer te verdiepen, ga ik al snel op zoek naar bewijzen dat er meer bestaat dan de wereld zoals wij die zien. Terwijl geloof mensen op een mooie manier met elkaar verbindt. Ik begrijp heel goed dat mensen er hoop en kracht aan ontlenen.”

Met wie zou je een dagje willen ruilen?
“Met Willem-Alexander, want ik ben benieuwd hoe een koning zijn dag doorkomt. Hij heeft veel afspraken, maar misschien zit hij ook weleens een dagje op de bank te netflixen.”

'How do they do it?' met Tim Senders

Het nieuwe seizoen van How do they do it? op Discovery heeft door COVID-19 even op zich laten wachten. Maar nu start dan toch het nieuwe seizoen, waarin duurzaamheid en innovatie centraal staan. Van een milieuvriendelijke oplossing om schepen te coaten tot een duurzame manier om het voedselprobleem in de wereld aan te pakken. En van de auto van de toekomst tot de stad van de toekomst, beide ontwikkeld in Delft. Ook innovaties uit het buitenland zijn dit seizoen te zien. Tim Senders laat zien hoe deze producten tot stand komen en praat met enkele bedenkers.

Vanaf 8 juni, iedere dinsdag, 20.30 uur, Discovery

Beeld: Discovery/How do they do it?

Geschreven door

Bart van Delen

--:--