Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tirza van der Graaf neemt rol als presentator Blauw Bloed over

"Een droom die uitkomt"

Vanaf september neemt Tirza van der Graaf de presentatie van Blauw Bloed over van Anne-Mar Zwart. Anne-Mar heeft aangegeven het te druk te hebben met de vele programma’s die zij presenteert. Gezien de intensieve wekelijkse voorbereiding die Blauw Bloed vraagt, kiest zij ervoor om te stoppen met de presentatie ervan. Zo kan zij zich richten op titels die beter bij haar passen.

Deel:

Tirza van der Graaf is een grote royaltyfan en al jaren betrokken bij Blauw Bloed. "Ik volg de royals al sinds 2016 en heb heel veel zin om dit mooie programma te gaan presenteren", vertelt ze enthousiast. "We gaan weer verslag doen van bijzondere momenten. Ik kijk er enorm naar uit om de kijkers daar iedere week van op de hoogte te brengen. Het is wat ik het liefste doe: vertellen over royals, praten over royals, verslag doen... Dus het is een droom die uitkomt. Ik ben superblij!"

Tirza & Blauw Bloed

In 2019 begon Tirza als verslaggever bij royaltyprogramma Blauw Bloed. Ze deed verslag van verschillende Koningsdagen en andere binnenlandse koninklijke evenementen, het huwelijk van prins Harry en Meghan in Windsor, de begrafenis van koningin Elizabeth in Londen en de kroning van Charles. En in het afgelopen seizoen van Blauw Bloed schoof Tirza regelmatig aan als expert in de studio.

Anne-Mar legt focus op andere programma's

Anne-Mar staat haar plek aan de desk van Blauw Bloed met veel liefde af aan Tirza. "Ik heb heel veel plezier gehad in het maken van Blauw Bloed. Ik mocht met een fijn team werken en leerde binnen no time heel veel koningshuizen en namen kennen. Maar als je het echt goed wilt doen, moet je eigenijk de hele week met de royals bezig zijn. Dat is - onder meer door mijn werk voor programma's als Zing! en Handen aan de couveuse - niet mogelijk. Daarom heb ik aangegeven dat ik het stokje graag aan Tirza overdraag; zij past perfect op deze titel." 

--:--