Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Top 10 | christelijke films

Meimaand = christelijke filmmaand

Hieronder de top 10 van christelijke films die je eigenlijk wel gezien 'moet' hebben. Deze top 10 is een mix van nieuwe en klassieke films en is samengesteld door Paul van der Niet.

Deel:

10. To save a life:
‘To save a life’ is een meeslepende film voor jongeren over actuele thema’s als pesten, zelfmoord en tienerzwangerschap. De HGJB heeft er begeleidend materiaal voor geschreven. Al vele jaren een favoriet onder tienerleiders.

Corrie-ten-Boom2

9. Het verhaal van Corrie ten Boom voor kinderen: In een toplijst mag een film voor kinderen niet ontbreken. Deze animatiefilm is een uitstekende manier om het verhaal van Corrie en van de Tweede Wereldoorlog te vertellen. Een onderwijspakket van het Corrie ten Boom museum is ook beschikbaar. 

8. War Room: De gebroeders Kendrick mogen natuurlijk niet onvermeld blijven. Eerder maakten zij al de klassiekers Fireproof over het huwelijk en Courageous over vaderschap. De nieuwste film War Room is hun grootste hit tot nu toe en gaat over de kracht van gebed. 

7. Believe Me: Er worden nauwelijks komedies gemaakt door christenen. Humor en geloof blijkt een lastige combinatie. De makers van Believe Me is het wel gelukt. Aanrader als je eens om onze christelijke omgangsvormen wilt lachen.

6. Heaven is for real: Dit vakkundig gemaakte drama vertelt het wonderlijke verhaal van de vierjarige Colton Burpo die bijna overlijdt tijdens een operatie aan zijn blinde darm, en daarna begint te vertellen over zijn ontmoetingen in de hemel. Bekend van het boek De jongen die in hemel was.

Blue-Like-Jazz-2

5. Blue like Jazz: De tegendraadse filmmaker Steve Taylor verfilmde de onverfilmbaar geachte bestseller van Don Miller. Don groeit op in een beschermd christelijk wereldje en besluit te gaan studeren aan een universiteit waar men niets van geloof moet hebben. Wat blijft er dan van je geloof over? 

4. De Brug: Deze film werd genomineerd voor een Oscar voor de beste korte film en dat is niet voor niks. De Brug is een prachtig gemaakt kort drama over een brugwachter die het leven van zijn zoon opoffert om een trein vol vreemden te redden. Een indringende gelijkenis. 

3. October Baby: Een meeslepend en uitstekend gemaakt drama over abortus-overlevende Hannah die op haar 18de ontdekt dat ze is geadopteerd en op zoek gaat naar haar biologische moeder die haar eigenlijk niet wilde hebben.

2. Bella: Een mooie klein verhaal over een ex-gedetineerde en een ongewenst zwangere vrouw die een dag met elkaar optrekken en die zonder dat ze het van te voren weten de oplossing zijn voor elkaars problemen.

Passion-Of-The-Christ-The-DVD

1. The Passion of the Christ:
Natuurlijk eindigt een top 10 van christelijke films met een verfilming van Jezus’ leven. Er is keus genoeg. Eerder dit jaar nog was de film Risen te zien in de Nederlandse bioscopen. De meest succesvolle Jezus-verfilming is zonder twijfel The Passion of the Christ.
De film bracht wereldwijd meer dan een half miljard op en opende daarmee de deur voor vele andere christelijke films. 

--:--