Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Veel kerkdiensten afgelast vanwege storm

‘Laat Ciara maar komen, Jezus is aan boord’

Sportwedstrijden, waaronder de Nederlandse eredivisie, diverse evenementen en ook kerkdiensten zijn afgelast in verband met de komst van de krachtige storm Ciara naar Nederland.

Deel:

Diverse kerken besluiten de kerkdienst te annuleren. “Na overleg tussen de direct betrokkenen is besloten om de kerkdienst in de Maranathakerk NIET door te laten gaan,” meldt de PKN Woerden op de website. “De reden zal evident zijn: er is storm op komst en we willen zo min mogelijk risico scheppen. Zegt het voort!”

Bidden

De gemeente Newsong uit Capelle schrijft op Facebook: “Wegens de storm hebben wij geen kerkdienst. We vragen jullie thuis te blijven en te bidden.” Ook de Protestantse Wijkgemeente De Regenboog uit Harderwijk heeft besloten de dienst van vanavond af te gelasten. De ochtenddienst ging nog wel door.

Storm

Bert Noteboom, voorganger van gemeente De Wegwijzer in Almere schrijft over de storm op zijn Facebookpagina. “Veel mensen zijn in de ban van de storm die over ons land raast. Ik moest bij het lezen van dit nieuws denken aan Mattheus 8:23-27. De storm op het meer, waar de discipelen riepen: 'Here help, we vergaan!' Jezus vraagt hen 'waarom zijn jullie bang, kleingelovigen?'"

Angst

"Jezus Christus is de overwinnaar van de angst," vervolgt Bert. "Als de storm losbarst in je leven, houd Hem voor ogen, roep Hem aan! Is Hij aan boord? Dan is Hij daar waar jij niet meer weet waar je het zoeken moet. Geef Hem je angst, Hij geeft je er hoop voor terug. Laat Ciara maar komen, Jezus is aan boord!"

De dienst die gepland staat voor 14:30 vanmiddag in Almere gaat volgens Bert vooralsnog gewoon door. "Ik hoop dat er veel mensen komen binnenwaaien!"

Ciara

Ciara is de eerste storm in Nederland die een naam krijgt. Dit doet het KNMI om zo het bewustzijn bij het publiek te verhogen. Een naam zou mensen alerter maken en sneller tot actie aanzetten, zo blijkt ook uit Brits onderzoek. Windstoten kunnen oplopen tot boven de 120 kilometer per uur. 

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--