Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Volendam - 20 jaar later' over nieuwjaarsbrand Café De Hemel

Vriendinnen blikken terug; woensdag 20.30 uur, NPO 3

Deel:

De cafébrand in Volendam staat velen nog in het geheugen gegrift. In de nieuwjaarsnacht van 2000 op 2001 brak brand uit in Café De Hemel. Bij de brand vielen 14 doden. Veel mensen raakten ernstig gewond. in het EO-programma Volendam – 20 jaar na de brand ontmoet presentator Rachel Rosier zes vriendinnen die de nieuwjaarsbrand overleefden. 

Twintig jaar na de brand in café De Hemel spreekt Rachel Rosier met deze bijzondere vriendinnengroep. Marga, Willie, Eline, Melanie, Lisa en Monique waren 14 jaar tijdens de ramp. Ze verloren vriendinnen en familieleden tijden de nieuwsjaarsbrand en liepen zelf ernstige brandwonden op.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Volendam 20 jaar later Rachel Rosier nieuwjaarsbrand Hemeltje
Rachel Rosier is in Volendam, waar zes vriendinnen vertellen over hun leven na de nieuwjaarsbrand.

In het EO-programma Volendam – 20 jaar later vertellen de zes vrouwen eerlijk en zelfs met humor hoe ze steun vonden bij elkaar en hoe hun leven er nu uitziet. Juist door deze vreselijke en donkere gebeurtenis putten ze kracht en inspiratie voor de toekomst. 

Volendam – 20 jaar later

Marga, Willie, Eline, Melanie, Lisa en Monique blikken in Volendam - 20 jaar later terug op de nieuwjaarsbrand in Café De Hemel. De zes vriendinnen nemen presentator Rachel Rosier mee naar het café, waar sinds de brand de tijd heeft stilgestaan. Maar de groep kijkt ook vooruit. 

Woensdag 30 december, 20.30 uur, NPO 3

Kijk 'Volendam - 20 jaar later' hier terug

--:--