Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Waarom zitten deze boeken in de Bijbel en andere niet? Podcast #5 Dit is de Bijbel

Wat zit er achter de selectie van bijbelboeken?

Is de selectie van Bijbelboeken die we nu hebben vooral een politieke keuze die de kerk goed uit kwam, of zit er wat anders achter?

Deel:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Naast de 27 boeken in het Nieuwe Testament zijn er nog andere boeken, zelfs evangeliën, gevonden die níet in onze Bijbel zitten. Zoals bijvoorbeeld de evangeliën van Thomas, Maria Magdalena en Judas. Daarin worden vaak heel andere dingen over Jezus verteld. Is de selectie van Bijbelboeken die we nu hebben vooral een politieke keuze die de kerk goed uit kwam, en hebben ze alle onwelgevallige boeken onder het tapijt geschoven? Of is het een logische en historisch te rechtvaardigen keuze geweest?

Journalist David Boogerd vraagt het Theoloog des Vaderlands Almatine Leene, tevens schrijver van het boek 'Kerkgeschiedenis voor iedereen'. 

Dit is de Bijbel is de podcast die je meeneemt in de fascinerende wereld van het meest gelezen boek ooit. Met elke week een eerlijk gesprek over de mooie, moeilijke en merkwaardige kanten van de Bijbel. Elke aflevering praat journalist David Boogerd met een expert over de Bijbel.

--:--