Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Woorden van Waarde: 'Wees over niets bezorgd'

Bijbelteksten op muziek

Woorden van Waarde is een project rondom liederen met letterlijke teksten vanuit de Nieuwe Bijbelvertaling. Oude woorden in een nieuwe vertaling, krachtig en verfrissend.

Deel:

Drijvende kracht achter het project Woorden van Waarde is Marcel Koning. Marcel dirigeert, componeert en produceert muziek. “Het unieke kenmerk van dit project is dat alle teksten letterlijk uit de Bijbel komen. Daarmee is Woorden van Waarde een leuke en effectieve methode om Bijbelteksten te leren."

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bezorgd

Juist in deze tijd waarin veel mensen bezorgd zijn, gaan deze Bijbelteksten nog meer leven. “Ik ben waarschijnlijk niet de enige die worstelt met z'n gedachten deze weken," vertelt Marcel. "Ik maak me grote zorgen over het feit dat het veel te makkelijk is om onze gedachten op dit moment te vullen met heel veel negatieve gedachten. Dat is gevaarlijk voor onze gezondheid. Nee, ik ben niet naïef. Ik weet dat het coronavirus niet hetzelfde is als een wintergriep. Maar ik weet inmiddels wel dat hoe we ons brein voeden, meer invloed heeft op ons welzijn, onze gezondheid en ons immuunsysteem dan we misschien denken.”

Wees over niets bezorgd, wees over niets bezorgd.
Maar vraag God wat u nodig hebt, wat u nodig hebt.

Wees over niets bezorgd, wees over niets bezorgd.
Maar vraag God wat u nodig hebt,
en dank Hem in al uw gebeden, en dank Hem in al uw gebeden.

Dan zal de vrede van God, de vrede van God
uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren

"Als we Bijbelteksten leren en zingen, voeden we ons hart en ons denken met Gods woorden. Uit onderzoek blijkt dat mensen die dat doen meer positieve impact ervaren van hun geloof. Het geloof gaat leven!”

Marcel heeft alle liederen van het project Woorden van Waarde op Spotify gezet. Beluister ze gratis!

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--