Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wie is mijn biologische vader?

'DNA Onbekend': dinsdag 18 januari, 20.30 uur op NPO 1

Grote twijfels en onbeantwoorde vragen over familiebanden laten diepe sporen na in het leven van sommige mensen. Want leven in het ongewisse – of het nu gaat om oorlogskinderen, adoptiezaken of het vermoeden voortgekomen te zijn uit overspel – veroorzaakt veel verdriet.

Deel:

Vanavond het verhaal van Gozina en Harry. Gozina is de jongste uit een groot gezin en niet alle kinderen zijn van vader Andries. Zelf twijfelt Gozina of zij ook een andere vader heeft. En Harry wil weten of de geruchten kloppen dat vader Wim niet zijn biologische vader is.

Nakomertje

Gozina is een nakomertje in een gezin met zeven broers en zussen. Opvallend aan het gezin is dat drie van de broers en zussen duidelijk donkerder zijn dan de rest. Op een gegeven moment geeft moeder Anna dan ook toe dat deze drie niet van vader Andries zijn, maar van de Marokkaanse arbeidsmigranten die een tijd lang een kamer bij ze huurden.

Duidelijkheid

Gozina vraagt dan hoe het met haar zit, maar haar moeder zegt dat Gozina wel van vader Andries is. Maar ook Gozina ziet er duidelijk anders uit en heeft sterk haar twijfels en wil het zeker weten. En nu haar beide ouders overleden zijn, wil ze graag duidelijkheid. Was Andries wel echt haar vader of niet?

Ongeluk

Harry wordt in 1962 geboren in Zuidland, een agrarisch dorpje op Voorne-Putten. Het gezin bestaat uit vader Wim, moeder Miep en een vijf jaar oudere zus Gerda. Vader Wim runt een garagebedrijf voor motoren en is een succesvol motorcrosser. Als Harry zeven jaar is krijgt zijn vader tijdens een race een ernstig ongeluk, waarna hij overlijdt. Harry groeit op zonder vader, maar heeft desondanks een fijne jeugd.

Wim of Bram?

In 2017 overlijdt de moeder van Harry, en niet lang daarna vertelt Harry’s zwager iets wat Harry's leven op z’n kop zet: er zijn geruchten dat Harry niet een zoon is van vader Wim, maar van ene Bram. Harry wil nu weten hoe het zit; is hij een zoon van Wim of van Bram?

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

DNA Onbekend

Dinsdag 18 januari, 20.30 uur, NPO 1

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--