Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wie schreef het beste christelijke literaire boek van 2020?

Winnaar bekendgemaakt in 'EO Live'; zaterdag, 19.00 uur, NPO Radio 5

Deel:

In het radioprogramma EO Live wordt zaterdagavond de winnaar van de CLO-Byblos Literatuurprijs bekendgemaakt. Maar eerst gaat presentator Yvonne Sprunken in gesprek met juryvoorzitter Frank Dijkstra over de genomineerde boeken.

Het is de vierde keer dat deze prijs wordt uitgereikt. Nieuw dit jaar is de samenwerking tussen het Christelijk Literair Overleg en Byblos, een samenwerking van zelfstandige christelijke boekhandels. De winnaar van deze editie wordt zaterdag live bekendgemaakt tijdens het radioprogramma EO Live op NPO Radio 5.

Verrassingstelefoontje

De winnaar krijgt een verrassingstelefoontje in de uitzending en juryvoorzitter Frank Dijkstra zal uitleggen waarom voor deze winnaar gekozen is.

Genomineerden CLO-Byblos literatuurprijs

De genomineerden voor de prijs zijn dit jaar:

  • Stevo Akkerman, De mooiste dag (Nieuw Amsterdam)
  • Stephan Enter, Pastorale (Van Oorschot)
  • Esther Gerritsen, De trooster (De Geus)
  • Vonne van der Meer, Vindeling (Atlas Contact)
  • Machteld Siegmann, De kaalvreter (Ambo Anthos)CLO en Byblos willen met deze prijs auteurs in de aandacht plaatsen die het christelijk geloof een rol van betekenis geven in hun literaire werk. De CLO-Byblos Literaire Juryprijs wordt tweejaarlijks uitgereikt.

Juryleden

In 2014 kreeg Stevo Akkerman de prijs voor Donderdagmiddagdochter en in 2016 aan Vonne van der Meer voor Winter in Gloster Huis. In 2018 won Johan Lock met zijn roman De erfenis van Adriaan. De jury staat voor deze editie onder voorzitterschap van Frank Dijkstra en bestaat verder uit: Elsbeth Gruteke, Rebecca Koppejan, Suzanne van Putten en Bob Vuijk. 

EO Live: winnaar CLO-Byblos literatuurprijs

Zaterdag 5 december, 19.00 uur, NPO Radio 5

--:--