Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zanger Frans Korpershoek verlaat Sela

'Ik geloof dat er een nieuw seizoen voor mij aanbreekt'

Frans Korpershoek heeft besloten dat hij – na tien jaar – in 2022 de band Sela gaat verlaten. Dit maakte hij donderdagavond bekend tijdens het kerstconcert van Sela. "Ik geloof dat er een ander seizoen voor mij aanbreekt waarin ik nieuwe talenten wil ontdekken."

Deel:

Tijdens het online kerstconcert Kerst met Sela vanuit de Sint Joriskerk in Amersfoort vertelt Frans het nieuws van zijn vertrek 'met pijn in het hart': “Eigenlijk wil ik straks 2023 met een schone lei beginnen. Gewoon kijken als ik wakker word: wat ga ik vandaag doen en wat kan ik doen?”. Wat dat precies zal zijn wil hij nog niet invullen.

Groot Nieuws Radio schrijft op de website: "Frans is sinds 2011 zanger van de band Sela. Toetsenist Adrian Roest, bandlid van het eerste uur beschrijft de intieme band die ze opbouwden door de jaren heen: 'Ongelofelijk wat een tijd! Je raakt toch een beetje vergroeid met elkaar. Het is niet alleen dat we samen liedjes spelen, we zijn een soort familie, broers, zussen. We kennen elkaar super goed, we delen onze pijn. Elke repetitie beginnen we met zo’n rondje waarin we onze verhalen delen. Dat rondje gaat Frans straks missen, maar hij blijft altijd welkom.'"

Het is nog niet bekend wie Frans gaat opvolgen. Het gesprek met Frans is terug te luisteren via de podcast.

Sela is in 2005 ontstaan uit een project van de HGJB. Sela schrijft nieuwe liederen voor de kerk van nu.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--