Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zanggroep De Moonliners: “We zijn hechter geworden door mee te doen aan Zing!”

Deze groep zie je in aflevering 1 van ‘Zing’

De geschiedenis van De Moonliners begint in 1990; op het 20-jarig jubileumconcert van het Jongerenkoor van Wognum (net boven Hoorn). Deze a capella zanggroep bestaat uit 13 personen in de leeftijd van 20 tot 60 jaar. Ze zingen pop- en musicalnummers, liefst a capella met soms een uitstapje naar cabaret.

Deel:

Bij 'De Moonliners' staan plezier en lol voorop, al is het soms ook hard werken. Als groep zijn ze enorm hecht: "Samen zingen verbindt enorm", zegt Carolien, een van de koorleden. "We hebben samen een stip op de horizon, we willen kwalitatief goede dingen neerzetten en daar werkt iedereen ook hard voor.” De groep neemt tijdens hun repetities op wat er gezongen wordt, zodat ze thuis verder kunnen oefenen; iets wat iedereen trouw doet.

De Moonliners houden van uitdaging

Voor de auditie van 'Zing!' kozen 'De Moonliners' voor een uitzonderlijk bekend, maar technisch moeilijk nummer: "Iedereen kent ‘m maar het is wel een uitdaging om het mooi en goed te brengen. Dit nummer zit vast in ons repertoire en we krijgen er steevast goede reacties op. Toen 'Zing!' ons vroeg om met dit nummer te auditeren, zijn we er vol voor gegaan".

Het ‘Zing!’-avontuur

"Toen we in de groep bespraken of we mee zouden doen aan 'Zing!' was iedereen meteen enthousiast." Het werd gezien als een leuke uitdaging: "Daar wilden we echt heel graag voor gaan." Het was een droom die uitkwam voor De Moonliners: als zanggroep meedoen aan een tv-programmaen je zo presenteren aan een groter publiek. "Hilversum was voor ons een onbekende wereld en dat geeft spanning maar inspireert ook." De Moonliners waren vooral onder de indruk van de studio. “Het waren ontzettend leuke dagen die we mochten meemaken; ook de aanloop ernaartoe. We zijn nog aan het bijkomen van de audities.”

Hechter door Zing

De Moonliners was al echt een gezellige, hechte groep; na hun repetities drinken ze regelmatig nog even een drankje met elkaar. Zo ook na de opnames van 'Zing!': "We hebben de opnamedag van de auditie afgesloten met een etentje om nog even lekker na te praten en na te genieten."
"Door 'Zing!' zijn we nog hechter geworden: in de aanloop naar de deelname hebben we met elkaar, met veel energie het beste uit onze groep willen halen." Het enthousiasme wordt in de hele groep gedeeld, maar ook naar de buitenwereld: "We konden niet wachten tot we eindelijk aan iedereen mochten vertellen dat 'De Moonliners' meedoen aan 'Zing!'."
"Nu is het zover, iedereen mag het weten! We tellen de nachtjes tot de eerste aflevering!"

De auditie van 'De Moonliners' zie je in aflevering 1 van 'Zing!'. Kijk de aflevering nu op NPO Start.

Blijf op de hoogte van 'Zing!'

Ontdek de uitgebreide programmapagina

Blijf op de hoogte van 'Zing!'

Leer de zanggroepen kennen, ontdek de leukste fragmenten en stem tijdens de uitzending op jouw favoriete optreden.

Geschreven door

Sander van der Veen

--:--