Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zing mee in het online koor van Nederland Zingt

Virtueel koor in live-uitzending

De beperkende maatregelen maken samen zingen lastig. Toch zijn er best leuke alternatieven om toch samen muziek te maken. Het programma 'Nederland Zingt' heeft zaterdag 31 oktober een primeur: een online koor zingt mee in de live-uitzending. En jij kunt meezingen!

Deel:

"Het idee ontstond in onze redactievergadering," vertelt Judith Verwaard. "Als crossmediaal redacteur zoek ik altijd naar manieren om de tv-uitzending van Nederland Zingt te verbinden met online. In dit geval gaat een online koor tijdens de uitzending meezingen met solist Lucas Kramer. Gezamenlijk zingen ze dan het lied 'Vaste Rots van mijn behoud'. Dit prachtige nummer is een echte klassieker van Nederland Zingt en erg geliefd bij de kijker. Hoe mooi is het dat het virtuele koor straks massaal meezingt als Lucas dit lied live in de uitzending zingt."

Inmiddels is het lied met het virtuele koor klaar. Benieuwd? Bekijk het resultaat onder in dit artikel.

Massale samenzang

Sinds de gedeeltelijke lockdown van 14 oktober zijn veel koren gestopt met repeteren. Ook wordt er in de meeste kerken niet meer gezongen. "Het samen zingen wordt door velen echt gemist. Ook alle Nederland Zingt tv-opnames met massale samenzang kunnen al maandenlang geen doorgang meer vinden. Toch willen we het gevoel van samenzang terugbrengen in het programma, in dit geval met een groot online koor."

Lees ook: Koren en corona: wel of niet repeteren?
Lees ook: Koren en corona: wel of niet repeteren?

Welkom

Iedereen mag meedoen. "Jong en oud, PKN-lid of baptist, koorzanger of niet, iedereen is welkom in ons virtuele koor," legt Judith uit. "We zouden het fantastisch vinden als dit online koor straks uit vele zangers en zangeressen bestaat. We hebben jou nodig!"

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--