Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Een overdosis speed werd me bijna fataal'

Het verhaal van Silvia op 't Hof in 'De Verandering'

Silvia op ‘t Hof is stapelgek op haar vader en een echt vaderskindje. Maar als Silvia elf is, gaan haar ouders uit elkaar en verdwijnt Silvia's vader uit haar leven. In de jaren zeventig gebeurde het niet vaak dat mensen gingen scheiden en op school schaamt Silvia zich enorm dat haar ouders dit wel doen. Het gaat al snel bergafwaarts met haar.

Deel:

Silvia kan de pijn niet verwerken en voelt zich steeds ongelukkiger. Ze begint in zichzelf te snijden en slikt pillen om haar verdriet niet te hoeven voelen. Ook op school gaat het niet goed. Ze spijbelt steeds vaker en krijgt verkeerde vrienden. Hierdoor komt ze in aanraking met softdrugs, waardoor ze op jonge leeftijd dagelijks aan het blowen is. Niet veel later komt Silvia in aanraking met speed, waar ze al snel compleet verslaafd aan raakt.

Criminaliteit

Het gaat steeds slechter met Silvia en door haar vrienden komt ze in de criminele wereld terecht. De jonge Silvia verandert in een gewiekste crimineel en doet mee aan grote winkeldiefstallen en woninginbraken. Hier wordt ze steeds handiger in en ze krijgt er een adrenalinekick van. Hoewel ze lange tijd niet betrapt wordt, gaat het op een ochtend flink mis en wordt Silvia opgepakt. Ze moet voor twee maanden naar een penitentiaire inrichting in Maastricht tussen de zware criminelen. Ze voelt zich hier verschrikkelijk eenzaam.

Overdosis

Wanneer Silvia uit de gevangenis komt, grijpt ze toch direct weer naar de speed. Dit gaat na een paar maanden ongelofelijk mis. Silvia ligt met een overdosis speed op bed. Ze voelt zich enorm angstig en vreest dat ze zal sterven. Hoe Silvia deze overdosis overleefd heeft en hoe het nu met haar gaat, ziet u in deze aflevering van ‘De Verandering’.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De Verandering

De Verandering - 29 januari 18:35 uur NPO 2

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--