Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Anouk: "De Bijbel is een boek van vergeving"

Zangeres Anouk leest "af en toe" uit de Bijbel

Zangeres Anouk staat bekend als een stoere rockzangeres, maar van haar zachte kant weten minder mensen af. Zo was ze vorig jaar betrokken bij de Vluchtelingenkerk en heeft ze ondanks haar ruige imago juist een hekel aan boosheid en negativiteit. Vergeving is voor haar het toverwoord.

Deel:

Anouk wordt gezien als de populairste rockzangeres van Nederland. In 2013 nam ze namens Nederland deel aan het Eurovisie Songfestival en deed het daar erg goed met het liedje ‘Birds’. Haar nieuwste album heet ‘Queen for a Day’ en opmerkelijk genoeg komt God ook regelmatig langs op dat album.

'Higher power'
“Daar geloof ik in, dat er een ‘higher power’ is,” vertelde Anouk deze week aan De Correspondent. “Ik ga niet naar de kerk, maar de Bijbel ligt wel op mijn nachtkastje. Daar lees ik af en toe in. Daarnaast heb ik apps die mij helpen, met mensen naar wie ik graag luister. Daar krijg ik kracht van en haal ik goede dingen uit voor mijzelf.”

Favoriete Bijbelboek
Gevraagd naar haar favoriete Bijbelboek is Anouk duidelijk: psalmen. Vooral de psalmen die heel verdrietig zijn, de rauwe klaagpsalmen 69 tot en met 72.

Lees verder op BEAM.

Foto: Facebook

--:--