Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘Bevrijdende liefde’ van Francine Rivers wordt verfilmd

'Een droom die uitkomt'

De roman 'Bevrijdende liefde' van de Amerikaanse schrijfster Francine Rivers wordt verfilmd. De cast is inmiddels bekend: een van de hoofdrolspelers is de Nederlandse Famke Janssen. De film komt naar verwachting in het voorjaar van 2021 uit.

Deel:

“Dit is een droom die uitkomt, niet alleen voor mij, maar voor iedereen die uitkeek naar de verfilming van dit boek,” laat Rivers op haar Facebook-pagina weten. “Ik ben blij dat we onlangs de productie afgerond hebben, met een fantastische regisseur (D.J. Caruso, red.) en cast. Ik kan niet wachten om het verhaal begin volgend jaar op het grote scherm te zien.”

Hedendaagse hervertelling

Bevrijdende liefde verscheen in 2013 op de Nederlandse boekenmarkt en werd al snel een bestseller. Het is een hedendaagse hervertelling van het Bijbelboek Hosea, tegen de romantische achtergrond van de California Gold Rush van 1850. Het verhaal draait om Angel, die als jong meisje werd verkocht en misbruikt en later gedwongen om haar lichaam te verkopen. De enige kracht die Angel in staat stelt om te overleven, is de diepe haat die zij koestert. Totdat ze Michael Hosea ontmoet, een man die God wil dienen en bij alles zoekt naar Zijn wil. Ze ontdekt dat er geen gebrokenheid is die liefde niet kan genezen.

Beeld: Elaina Burdo

--:--