Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BN'ers in het ziekenhuis: stage Isa Hoes op neonatologie

Dinsdag, 21.30 uur, SBS 6

Deel:

Vanavond zijn we getuige van nieuwe belevenissen van de stagiairs in het Erasmus MC in Rotterdam. Isa Hoes, Monic Hendrikx, Olcay Gulsen en Richard Groenendijk zijn hier na een spoedcursus aan de slag gegaan. Isa loopt in deze aflevering van BN'ers in het ziekenhuis: Leren van de helden (SBS 6) stage op de afdeling neonatologie. 

Tijdens hun stage in het Erasmus MC in Rotterdam ervaren de BN'ers hoe zwaar, maar zeker ook hoe bijzonder het werken in de zorg is. Daarbij leren zij van de echte helden: de 15.000 medewerkers van het ziekenhuis. Actrice Isa Hoes loopt deze week stage op de afdeling neonatologie. Wat maakt ze mee op deze afdeling van het Erasmus MC, waar te vroeg geboren baby's liggen?

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Monic Hendrikx BN'ers in het ziekenhuis
Een nerveuze Monic Hendrikx veroorzaakt chaos in de ziekenhuisapotheek van het Eramus MC. Credits: Wessel de Groot.

Modeontwerpster Olcay Gulsen is onder de indruk als ze in het Eramus MC getuige is van een niertransplantatie van vader naar zoon. Bij haar werk in de apotheek heeft Monic Hendrikx last van zenuwen. Ze spuit zelfs de hele apotheek onder. Richard Groenendijk, in het dagelijks leven cabaretier, zorgt in BN'ers in het ziekenhuis voor een beetje humor onder zijn patiënten. 

BN'ers in het ziekenhuis: Leren van de helden

Isa Hoes, Monic Hendrikx, Olcay Gulsen en Richard Groenendijk lopen stage in het Erasmus MC. Elke BN'er helpt mee op een afdeling: van het verschonen van patiënten tot het bieden van een luisterend oor voor jong en oud. Daarbij leren zij van de echte helden: de 15.000 medewerkers van het Erasmus MC. Hoe ervaren de stagiairs het werk in dit Rotterdamse ziekenhuis? En wat vinden de patiënten van de zorg die de BN'ers verlenen?

Dinsdag 25 mei, 21.30 uur, SBS 6

Beeld: Wessel de Groot

--:--