Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Casper Sikkema: 'Hoe kan ik een goed mens zijn, ook naar de ander?'

Soms kunnen we dingen goed verkloten, voor onszelf en mensen om ons heen. Hoe ga je daarmee om en biedt het geloof dan ook nog inzichten? Journalist Casper Sikkema praat erover met theoloog Kees van Ekris in de nieuwe podcast ‘Dit Dus’.

Deel:

Journalist Casper Sikkema weet waar hij het over heeft. In november 2017 schoof hij aan bij DWDD, waar hij zijn mening gaf over een aantal #metoo incidenten. Naar aanleiding van die uitzending neemt een vrouw contact met hem op, om aan te geven dat zij seksueel grensoverschrijdend gedrag van zíjn kant heeft ervaren.

Als dit bericht terechtkomt bij VICE – waarvan hij op dat moment hoofdredacteur is - wordt hij ontslagen. Casper: ‘Tot die tijd was ik geneigd om een narratief aan mezelf te geven. Je bedenkt een verhaaltje dat aangenaam voelt. Maar op de voorpagina van de krant stond een ander verhaal. En op het moment dat je dat niet meer kunt verbloemen, moet je niet naar het verhaal kijken, maar naar jezelf. (…) In de mislukking, daar wordt het pas interessant.’

Waar wordt God relevant? 

In deze aflevering van Dit dus praten theoloog Kees van Ekris en host Rosa Douma met Casper – opgegroeid in de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt - over dit thema. Hoe kan het christelijk geloof helpen om te gaan met falen en jezelf hard tegenkomen? Waar wordt God en de Bijbel relevant in Caspers levenservaringen? Samen zijn ze op zoek naar moment van ja, dít dus! Nu snap ik iets meer van dit geloof.

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Over podcast Dit dus

Een zoektocht naar inzichtvolle momenten: dat is de uitdaging van de podcastserie Dit Dus. Theoloog Kees van Ekris en host en dertiger Rosa Douma gaan in gesprek met o.a. zoals opiniemaker Sywert van Lienden, journalist en schrijfster Nina Polak en oud-turnster Verona van der Leur. In het gesprek zoeken ze naar betekenis van thema’s uit de Bijbel en het christelijk geloof aan de hand van levensvragen als: Wie ben ik? Wat heb ik te doen?

Theoloog Kees van Ekris kun je ook beluisteren in de podcast Eerst Dit.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--