Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Erik Scherder zet in 'Het dansende brein' kijkers in beweging

Waarom is dansen zo gezond?; maandag, 21.30 uur, NPO 1

Deel:

Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder weet veel van de werking van ons brein. Vanavond presenteert hij Het dansende brein (MAX), een populairwetenschappelijk programma over het effect dat dansen heeft. Waarom is die activiteit zo goed voor het brein?

Dansen blijkt een effectief middel tegen depressies te zijn. Ook mensen met ziektes als parkinson en alzheimer hebben er baat bij. Wat gebeurt er met de hersenen van professionele balletdansers? Professor Erik Scherder kan veel vertellen over het heilzame effect van dansen, maar daagt de kijker ook uit om thuis in beweging te komen.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Het dansende brein Erik Scherder
In 'Het dansende brein' legt Erik Scherder uit wat er in het brein gebeurt als we dansen. Credits: Janita Stassen/MAX en Shutterstock .

Daarvoor krijgt de hoogleraar neuropsychologie in Het dansende brein hulp van Ludwigs Ballroom Band. De bandleden zorgen in het programma voor muzikale begeleiding bij de quickstep, Weense wals, slowfox en chachacha.

Het dansende brein

Professor Erik Scherder legt in het populairwetenschappelijke programma Het dansende brein uit waarom dansen zo gezond is. Maar hij daagt de kijkers ook uit om thuis mee te doen. 

Maandag 31 mei, 21.30 uur, NPO 1

Beeld: Janita Stassen/MAX en Shutterstock 

Kijk 'Het dansende brein' hier terug

--:--