Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eva en EO Metterdaad in actie voor Somalië

Eva en EO Metterdaad komen in actie voor Somalië, waar hongersnood dreigt. Door periodes van zware regenval en extreme droogte en conflicten is eten schaars geworden. Miljoenen mensen hebben dringend voedselhulp nodig. Vandaag nog.

Deel:

Vooral vrouwen en kinderen zijn op de vlucht geslagen op zoek naar veiligheid en eten. De vluchtelingenkampen zijn overvol. Er is gebrek aan alles: voedsel, water, gezondheidszorg en sanitaire voorzieningen. Daarom komen Eva en EO Metterdaad samen in actie voor Somalië.

Schrijnende situatie

Arjan Lock was in Somalië en vertelt: “Ik heb veel gezien op mijn reizen voor EO Metterdaad, maar de situatie in Somalië is wel heel schrijnend. Ik ontmoette bijvoorbeeld een gezin dat na een wekenlang vlucht aankwam bij het vluchtelingenkamp. Door de droogte was al hun veel doodgegaan. Ze kregen een paar takken en wat doeken om een hutje van te maken en wat melk te drinken. Ze noemden het tentenkamp een paradijs, terwijl er gebrek is aan alles: water, voedsel en medische hulp.”

Met jouw steun krijgen mensen te eten en te drinken. Kinderen met zware ondervoeding krijgen basisgezondheidszorg. Op de lange termijn help je mee aan kennis over duurzame landbouwtechnieken, zodat mensen ondanks extremer weer zelf voldoende voedsel kunnen produceren. Ook kan er met jouw bijdrage gezorgd worden voor betere hygiëne, schoon water en sanitaire voorzieningen om ziektes te voorkomen.

Help deze winter met het vullen van de buiken van kinderen in Somalië en help hun ouders om goed voor hen te kunnen zorgen. Klik hier voor meer informatie en geef.

--:--