Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gert-Jan Segers: 'Stop met zeuren over de kerk'

Kamerlid Christen Unie plaatst blog op Facebook

"Terwijl de koning zijn mooie kersttoespraak aan het houden was, draaide de manische meningen-machine gewoon door hier. Over corona, de kerk, een minister. De kerk mag zich in deze tijd wel op hele speciale belangstelling verheugen.

Deel:

Het heeft iets treurigs als een verslaggever van een grote krant op Eerste Kerstdag naar Staphorst reist om bij een kerk te posten. Of als mensen los gaan nadat een minister ter kerke ging. Alle kerkdiensten zijn afgeschaald, zijn digitaal te volgen en nauwelijks een besmettingsbron (Bron: https://bit.ly/34MCXkr). Vrijwel alle kerkgangers blijven thuis. Ik al weken, maanden, terwijl ik de kerk vreselijk mis.

Dat veel plaatsen met hoge aantallen besmettingen in de Biblebelt liggen, is ondertussen wel een feit. Dat heeft overigens weinig met kerkbezoek te maken - dus stop met dat sneue zeuren daarover - maar meer met de grootte van gezinnen en hechtheid van gemeenschappen. En met gedrag..

Werkers in de zorg hebben bij me hun zorg geuit over het hoge aantal besmettingen in de Biblebelt. Mede namens hen - en een dag nadat de moeder van een gewaardeerd lid van ons team aan corona overleed - doe ik een klemmend beroep: als de naaste je lief is, houd je aan de regels!

Tot slot nog even over de kerken. Die hebben in deze donkere dagen al duizenden mensen geholpen. Iedereen die hulp nodig heeft kan 0800-1322 bellen. En als je geen hulp nodig hebt, stop met zeuren over de kerk, maak ook #eenkleingebaar en ga naar http://nietalleen.nl Doen!"

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--