Ga naar submenu Ga naar zoekveld

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers te gast in Hour of Power

'Dwars door de crisis heen zullen we zien dat God goed is'

De regering heeft onlangs allerlei drastische maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Dit heeft enorme impact op onze samenleving. Op zondag 29 maart is Gert-Jan Segers, Tweede Kamerlid en fractievoorzitter van de ChristenUnie, te gast in het programma Hour of Power. Hoe gaat Gert-Jan als christen maar ook als politicus om met deze crisis?

Deel:

Nietig

"Politiek gezien ging het goed in Nederland," vertelt de Gert-Jan Segers. "Alle seinen stonden op groen. Maar opeens komt er een virus dat we niet beheersen. We beseffen dat we intens kwetsbaar en ongelofelijk nietig zijn. De ministers van de ChristenUnie die in het crisisteam zitten, moeten nu cruciale beslissingen nemen. Zoals het sluiten van verpleegtehuizen. Kwetsbare mensen die soms de weg al een beetje kwijt zijn, krijgen geen bezoek meer moeten soms zelfs alleen sterven."

Immanuël

'We gaan hoogstwaarschijnlijk een crisis in waarin mensen geen zekerheid hebben over hun baan en inkomen. Maar we mogen weten dat God, de Immanuël, bij ons is. God heeft de zorg voor elkaar in ons hart gelegd. We zijn afhankelijk van elkaar."

Lees ook: 'Hoe leg ik verantwoording af aan de Schepper?
Lees ook: 'Hoe leg ik verantwoording af aan de Schepper?

God, corona en Lubach

Arjen Lubach stuurde onlangs een tweet naar zowel EO-presentator Tijs van den Brink als Gert-Jan Segers. Lubach die zichzelf ‘afvallige’ noemt, vraagt zich in het bericht af hoe het zit met God en de coronacrisis. Segers vertelt dat de tweet hem raakte, maar dat hij er op Twitter niet op heeft gereageerd. Aanstaande zondag doet hij dat wel in de uitzending van Hour of Power.

Gert-Jan Segers in Hour of Power

Hour of Power is een televisie kerkdienst en wordt elke zondag uitgezonden om 8.00 en 9.00 uur op RTL5 en 17 uur op Family7. De diensten worden geleid door Bobby Schuller en worden uitgezonden vanuit Shepherd’s Grove in Los Angeles. Jan van den Bosch spreekt wekelijks met een Nederlandse gast over zijn of haar leven.

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--