Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoe overleef ik mijn TikTok-tiener?

Praktische tips om met het online gedrag van je puber om te gaan.

Swipen, liken, memes en DM’s. Lijkt het soms alsof jouw tiener een andere (digi)taal spreekt?  Hoe ga je om met het online gedrag van jouw puber? EO BEAM, het grootste christelijke jongerenmerk van Nederland, praat je bij over de belevingswereld van jouw tiener en helpt je met praktische tips. Download nu gratis het boekje ‘Hoe overleef ik mijn TikTok tiener’.

Deel:

De eeuwige strijd van menig ouder en/of opvoeder: het online gedrag van je kind. Waar jongere kinderen nog wel (enigszins) te sturen zijn, lijkt het alsof tieners vergroeid zijn met hun scherm en je de grip volledig kwijt bent.

Generatiekloof

BEAM is in de online wereld van tieners gedoken en komt met een gratis download met praktische tips. Want laten we wel wezen, als het om online gedrag gaat snapt de generatie met kinderen in de tienerleeftijd hun kinderen vaak niet meer. Niet zo gek, want de ‘oudjes’ weten nog heel goed dat er een wereld was zonder mobiele telefoon en dat het internet de wereld veroverde – met inbellen en urenlang de telefoon bezet houden.

Voor de tieners van nu is dat ondenkbaar. Zij zijn opgegroeid met internet en kunnen zich niet voorstellen dat je vroeger niet altijd en overal met vrienden kon communiceren. Met een ‘vaste telefoon’ (wat is dat?!) bellen? Gewoon waar iedereen bij was? De horror!.

Voor jouw tiener geldt er geen onderscheid tussen de online en offline wereld

Misschien heb je weleens geroepen: “Ga nou eens wat doen in de echte wereld!” De kans is groot dat jouw tiener er niks van snapte. Hoezo ‘echt’? Want online is de wereld net zo echt als offline. Dat onderscheid bestaat alleen in jouw hoofd, niet in dat van je tiener. De communicatie verloopt dan wel via digitale middelen, de mensen aan weerszijden van het scherm zijn zo echt als het maar kan.

TikTok, Snapchat en Twitch

Die verschillende achtergrond zorgt al voor een clash tussen tieners en hun opvoeders. En dus vond BEAM het de hoogste tijd om beide generaties dichter bij elkaar te brengen. Ze leggen uit hoe je tiener de online wereld beleeft. En ook: waar je tieners te vinden zijn (en waar niet), wat ze daar doen en waarom het zo belangrijk voor ze is. Dus heb jij geen idee hoe Snapchat werkt, komen de TikTok filmpjes je neus uit, heb je nog nooit van Twitch gehoord en snap je niet waarom ‘de perfecte foto voor Insta’ zo belangrijk is? Download dan gratis Hoe overleef ik mijn TikTok tiener van BEAM.

Speciale editie

Geschreven door

Annemarie Kok-van Twillert

--:--